Handig: op deze manier geef je goedkope wijn een dure smaak

Easy does it.

Lees ook

Wij kunnen intens genieten van een wijntje, maar het liefst betalen we er niet de hoofdprijs voor. Gelukkig is er een makkelijke truc om een goedkope wijn een duurder smaakje te geven. Wij leggen het je uit.

Dure smaak, goedkoop prijskaartje

Ron Maestri heeft een passie voor eten en houdt ervan om alles uit de kast te halen voor zijn gasten. Toch heeft hij niet altijd zin om een fortuin uit te geven aan de gerechten en de drankjes. In het TLC-programma Extreme Cheapskates deelt hij de ultieme tip om elke goedkope wijn om te toveren tot een dure variant. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een… blender! “Dit is eigenlijk een hyper-decanteerproces”, legt Maestri uit in het programma. “Je neemt een goedkope wijn en giet het in de blender. Geef het ongeveer dertig seconden en het zal ineens duur smaken.”

Smaak en aroma’s

Dit ‘ademhalingsproces’ zorgt ervoor dat de smaak van de wijn nog sterker wordt, zo vertelt wijngaardeigenaar Marcy Roth. “Decanteren werd traditioneel gedaan om het droesem (het bezinksel) van de wijn te scheiden, zodat je geen stukken druif in je glas of tussen je tanden zou krijgen”, vertelt zij. “Maar het opent ook de wijn en belucht het, waardoor meer van de smaak en aroma’s naar voren komen.” Met je wijn in de blender zorg je dus snel en simpel voor een luxe randje aan je budget-wijn.

Bron: Kookfans | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook