5 Verkeerde dieetgedachten

Waarom is een gezonde levensstijl volhouden toch zo moeilijk?

Lees ook

We weten heus wel wat we wel en niet zouden moeten eten om af te vallen. En we weten ook wat wel en niet gezond is voor ons lichaam. Maar waarom is het dan zo ontzettend moeilijk om een gezonde levensstijl vol te houden? Omdat we simpelweg verkeerd denken over eten.

1. 'Gezond eten, is een heel karwei.'
Als je van gezond eten een levensstijl wil maken in plaats van een dieet moet je producten vinden die je echt lekker vindt en waarnaar je uitkijkt om ze te eten. Denk aan: avocado, groenten geroosterd in olijfolie, amandelboter, pure chocolade, hummus en seizoensfruit.

2. 'Ik zit niet vol na een gezonde maaltijd.'
We zijn het eigenlijk gewoon gewend om ons te overeten. Daardoor hebben we een verkeerd idee over 'vol zitten'. Na het eten zou je je goed moet voelen, zo goed dat je kunt dansen of wandelen. Niet slaperig dus.

3. 'Eten maakt me blij.'
We gebruiken eten om ons te binden, affectie te tonen, belonen, vieren en als emotionele comfort. Dat hebben we al van kinds af meegekregen en is moeilijk om uit ons systeem te krijgen. Natuurlijk is het helemaal niet erg om te genieten van een gezellig etentje, maar eten moet niet je belangrijkste blij-maker zijn. Als je geen honger hebt, hoef je niet te eten.

4. 'Ik heb niet genoeg tijd.'
Gezond koken hoeft niet veel tijd te kosten. Probeer van tevoren al dingen klaar te maken en zorg dat je altijd gezonde producten in huis hebt, zodat je minder snel naar ongezonde dingen grijpt.

5. 'Het is te moeilijk om anders te zijn.'
Als iedereen om je heen maar alles eet wat hij of zij wil, is het moeilijk om je aan je gezonde levensstijl te houden. Je voelt je dan al snel als een outsider. Probeer te denken aan de voordelen die je ondervindt van het gezond eten en hou vol. Laat je niet ompraten!

Bron: Health | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook