Wait, what? Je gebruikt een sojasaus-flesje altijd al verkeerd

Dit meen je niet!

Lees ook

Is het jou weleens opgevallen dat het flesje met sojasaus twee gaatjes heeft om mee te schenken? Waarschijnlijk wel, alleen heb je er verder nooit over nagedacht. Iemand anders gelukkig wel en je mond valt waarschijnlijk open van verbazing als je hoort waar die gaatjes voor dienen…

Knoeien

De flesjes die je in menig sushi-restaurant en in iedere supermarkt vindt, zijn van het welbekende merk Kikkoman. Deze flesjes hebben een speciaal dopje met twee gaatjes waarmee je kunt schenken, maar ondanks dit dopje wordt er eigenlijk altijd geknoeid. Wanneer je eenmaal aan het schenken bent, komt er vaak namelijk veel te veel sojasaus uit het flesje.

Twee gaatjes

Misschien heb je ook wel eens gedacht: waarom zitten er eigenlijk aan beide kanten van de dop een gaatje? Deze twee gaatjes heb je namelijk niet allebei nodig wanneer je de sojasaus inschenkt. Of juist wel. Uit onderstaande TikTok-video blijkt namelijk dat het tweede gaatje op de dop van het flesje juist een heel belangrijke functie heeft. Waarom ontdekken we dit nu pas?!

@sterkindekeuken.nl

Wanneer kwam jij erachter? 🤷‍♂️ #sojasaus #foodhack #lifehack

♬ Send Me on My Way – Vibe Street

Bron: Kookfans | Beeld: iStok | Video: TikTok

Laatste nieuws

Zie ook