Altijd al willen weten: dít gebeurt er met het overgebleven eten van Heel Holland Bakt

Aha, dus zo zit dat!

Lees ook

In Heel Holland Bakt worden de lekkerste en mooiste creaties gemaakt. Grote kans dat je je weleens hebt afgevraagd wat er na het programma met al dat eten gebeurt. Wij hebben het antwoord!

Opgegeten

Nieuwssite NU.nl wist het verlossende antwoord te achterhalen. “Alles wordt opgegeten. Na de opnames stort de crew zich op de creaties van de kandidaten. Maar ze proeven ook graag van elkaars baksels. Alles wat dan nog overblijft, gaat mee naar huis”, aldus Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden.

Sarena Solari, die het programma in 2015 won, vertelt dat ze niet altijd zin had om de taart op te eten na de opnames. Na het bakken kon zij geen taart meer zien. Ze nam dan altijd wat mee voor haar collega’s.

Gebruikt

Miljuschka Witzenhausen, presentatrice en televisiekok, zegt dat er bij alle kookprogramma’s nooit wat wordt weggegooid. “Als je in de foodbusiness zit, hou je van eten en gooi je echt niets weg”, vertelt ze. “Zelfs chocola die in het decor wordt gebruikt, wordt weer teruggesmolten en teruggebracht naar patissiers.”

Er zit wel een nadeel aan al dat lekkere eten. “Ik ben tijdens de opnames van Topchef Academy zo’n zeven kilo aangekomen”, biecht ze op.

Bron: Kookfans | Beeld: Heel Holland Bakt

Laatste nieuws

Zie ook