Katja Schuurman openhartig over ‘open relatie’

"We hebben het wel eens gezellig gehad met anderen erbij."

Katja Schuurman was soms drie dagen achter elkaar aan het feesten en experimenteerde er graag op los met haar Freek. Nu zit ze liever op de bank met haar kinderen. Ja, er is veel veranderd in het leven van de actrice.

Open relatie

In 2019 gaven ze elkaar na een verloving van vijf jaar het jawoord en in 2020 verwelkomden ze dochter Coco. Katja een Freek gaan way back, hebben samen veel meegemaakt en waren vaak hét onderwerp van de roddelbladen. Zo gingen bijvoorbeeld lang de geruchten dat ze een open relatie hadden. Volgens de actrice is daar niets van waar.

“In het verleden hebben we het wel eens gezellig gehad met anderen erbij, maar we hebben nooit een relatie gehad in de zin van: ‘Jij gaat vanavond naar Chantal toe? Veel plezier!’ Nee, dat lijkt me vrij verschrikkelijk en ik zou dat ook echt niet kunnen en willen”, legt ze uit aan Beau Monde. “Wij zijn meer van het samen genieten. Toch hebben we er op dit moment geen behoefte aan. Misschien wel nooit meer. Misschien komt het door de kleine.”

Balans

Dat betekent niet dat we Katja nooit meer op een feestje zullen zien, maar ze heeft het wel op een lager pitje gezet. “We waren iets te fanatiek aan het feesten en dat gaat altijd ten koste van je rust, gezondheid en zelfs van je geluk”, zegt ze. Zo waren er periodes dat ze drie dagen achter elkaar doorgingen. Die behoefte heeft ze nu niet meer. “Thuis zijn met de kinderen vind ik op dit moment veel leuker. Tuurlijk vind ik een feestje af en toe heerlijk, maar de juiste balans is essentieel.”

En die balans, is nou juist wat zo belangrijk is voor Katja. Niet alleen omdat ze een propvolle agenda en twee kinderen heeft die veel tijd en energie kosten, maar ook omdat ze door haar ADHD vaak vol met energie zit. Yoga is haar geheim. Maar ook rustig wakker worden zonder telefoon, een glas warm water drinken en wat ademhalingsoefeningen doen. “Als ik dat niet doe, vlieg ik alle kanten op.”

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws