Fit worden met de Garmin Venu 2S health watch: dit is alles wat je moet weten

Hoofdredacteur Hilde Veeren test de sportfuncties van de nieuwste Garmin health watch: de Venu 2S.

Iedereen kent de sportieve smartwatches wel: horloges waarmee je je sportprestaties, zoals hartslag en snelheid, kunt bijhouden. Vaak kun je er ook muziek mee afspelen en emails op ontvangen. Handig, maar Garmin gaat nog een stapje verder. Happy in Shape hoofdredacteur Hilde Veeren test de nieuwste Garmin health watch: de Venu 2S. Deze week test ze de speciale sportfuncties van het horloge.

De nieuwe campagne Dear Body gaat over gezonder leven en luisteren naar je lichaam. Je krijgt daarbij hulp van innovatieve producten, zoals de health watches Venu 2 en Venu 2S, de stijlvolle Lily en de slimme weegschaal Index S2. Stuk voor stuk producten die je algehele welzijn monitoren en verbeteren. Happy in Shape hoofdredacteur Hilde Veeren test de komende periode de nieuwste health watch: de Venu 2S en zal je laten weten wat deze smartwatch allemaal doet en voor je kan betekenen.

Functies

De Venu 2S doet alles wat een normale smartwatch doet: je ontvangt er je email en berichten op. Je kunt er je hartslag, snelheid, afstand en calorieverbruik op meten. Daarnaast worden je dagelijkse activiteiten gemeten: het aantal stappen, gelopen trappen, de hoeveelheid slaap, je cyclus, stress niveau en meer. De Venu 2 en 2S voegen daar nog heel wat extra’s aan toe. Wanneer je het horloge juist gebruikt, krijg je te zien of je goed geslapen hebt en of je lichaam klaar is voor een intensieve work-out of dat je het juist wat rustiger aan moet doen; hoe hoog je stressniveau is en wanneer het tijd is voor een ontspanningsoefening. Daarnaast bevat het horloge meer dan 25 sportapps met speciale graphics, waarmee oefeningen worden weergegeven.

Test

“De afgelopen weken testte ik de speciale sportfuncties van het horloge. Dat zijn er veel. Allereerst heb je de functie die je sportactiviteit bijhoudt tijdens het sporten. Hierbij kun je kiezen uit verschillende soorten activiteiten: hardlopen, hiken, zwemmen, roeien, fietsen, cardio, HIIT en ga zo maar door. Gedurende je training houdt het horloge je hartslag, snelheid, afstand en tijd bij.”

Workouts
Die gegevens meten tijdens het sporten is niet nieuw, maar waarmee Garmin zich wel weet te onderscheiden, is met de speciale work-outs die je op je horloge kunt downloaden en bekijken. Ik moest even zoeken waar ik ze kon vinden, maar na wat klikken en proberen wist ik de weg in het menu. Om bij een work-out te komen klik je op de bovenste knop van je horloge. Zo kom je in het sportmenu. Klik vervolgens op bijvoorbeeld HIIT. Nu verschijnt direct het startvenster, maar je bent er nog niet. Swipe omhoog op je horlogescherm en je ziet in het submenu het woord work-out staan. Klik op het gewenste programma en je horloge start met de eerste oefening. Superhandig, want zo heb je altijd en overal een sportcoach bij je. In het menu van de Garmin app op je telefoon, Garmin Connect, kun je ook extra work-outs kiezen, ze een andere naam geven en deze toevoegen aan je horloge-sportmenu. Zo koos ik een all-over body work-out van 15 minuten, gaf hem de naam lunchbreak, en voegde deze aan mijn horloge toe. Als ik toe was aan beweging – meestal zo rond lunchtijd – klikte ik op de work-out en boem!”

Garmin Coach

“Nog veel leuker vind ik de Garmin Coach optie, ook in de Garmin Connect app te vinden en te syncen met je horloge. Ik ben enorm fan van hardlopen, maar door een blessure en drukte was mijn tweewekelijkse rondje compleet ingezakt. Met de Garmin Coach kun je verschillende afstanden en coaches kiezen. Allemaal met een eigen systeem. Ik kies voor de 10 kilometer onder begeleiding van coach Jeff. In een introductiefilmpje vertelt hij hoe hij mensen traint. Zo gelooft Jeff heel erg in de afwisseling tussen wandelen en hardlopen, en laat dat nou net goed aansluiten bij mijn herstel-traject. Je kiest in het menu in de app welke dagen je tijd hebt voor een training, hoe fit je bent en wat je doelen zijn voor de challenge. Vervolgens krijg je een planning voor de eerste week te zien. Die begint met een zogenaamde Benchmark Run, waarmee je fitheid gemeten wordt. Op basis hiervan wordt je verdere schema bepaald. In mijn agenda krijg ik vervolgens te zien welke training ik op welke dag moet volgen. Het programma synct automatisch met mijn horloge. Zodra ik mijn run wil doen, druk ik op de activiteiten knop, klik op hardlopen, swipe omhoog in het menu, kies voor trainingsagenda en daar kan ik kiezen voor de run van mijn coach. Easy peasy en een makkelijkere manier om weer fit te worden is er volgens mij niet. Ik ben fan!”

Eerder testte Hilde de Health Snapshot functie, dat lees je hier. En de de welzijn functies, dat lees je hier.

Bron: Hilde Veerem | Beeld: Garmin

Laatste nieuws