Bewezen: mensen die vaak knoeien zijn intelligenter

Just so you know...

Lees ook

Trek je bewust geen wit shirt aan als je pasta gaat eten, omdat je weet dat het op je kleding belandt? Ben jij altijd degene die je glas drinken per ongeluk omstoot? Oké, je staat waarschijnlijk bekend als een grote kluns, maar dat hoeft absoluut niet een negatief iets te zijn.

De oorzaak

Laten we bij het begin beginnen. Want waarom knoeien sommige mensen heel vaak en anderen bijna nooit? Als jij vaak aan het knoeien bent, is de kans groot dat je ouders je vroeger als baby al vrijlieten met eten. Je mocht het eten op je eigen manier naar binnen werken en als je het daarbij over je hele gezicht smeerde, lieten je ouders dat gewoon gebeuren. Hartstikke fijn als kind, maar in het volwassen leven ondervind je hiervan de nadelen.

Bovengemiddeld intelligent

Gelukkig brengt knoeien niet alleen maar nadelen met zich mee. Sterker nog, er zitten meerdere pluspunten aan. Als we onderzoekers mogen geloven, zijn mensen die vaak knoeien bovengemiddeld intelligent. Ook zouden knoeiers minder kans hebben op overgewicht. Ze voelen namelijk veel beter aan wanneer ze vol zitten. Daarnaast houden ze er vaak een gevarieerder eetpatroon op na dan mensen die ‘gewoon’ netjes eten.

Sociaal en avontuurlijk

De lijst met voordelen houdt nog niet op. Mensen die vaak knoeien zijn namelijk ook socialer dan mensen die dat niet doen. Doordat ze vaak veel kletsen en lachen tijdens het eten, is de kans op morsen een stuk groter. Ook kunnen deze mensen woorden en klanken vaak beter uitspreken. Het vele morsen leert hen namelijk goed te slikken. Tot slot zijn knoeiende mensen avontuurlijker aangelegd dan de meeste mensen. Al deze voordelen maken het knoeien in vervolg een stuk minder vervelend, toch?

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Deodorant

Door dit te doen zorg je ervoor dat je deodorant wél 24 uur werkt

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten deodorants op de markt, dat het vaak moeilijk kiezen is als je voor het schap staat. Want: welke ruiken niet alleen lekker, maar werken ook écht? Van rollers tot aan sprays, en van een 24-uurs werking tot aan een 48-uurs.