Afvallen terwijl je slaapt? Zo doe je dat

Ja, het kan.

Lees ook

Afvallen terwijl je slaapt: het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch kan het met slechts een kleine aanpassing in jouw slaapkamer.

Temperatuur

Hoewel het belangrijk is jezelf te accepteren zoals je bent en je niet te laten beïnvloeden door het 'perfecte' plaatje op sociale media, kan het zijn dat je toch graag wat kilo's kwijt wil. Misschien zit je niet helemaal lekker in je vel en heb je besloten wat op je eten te letten. Dat is natuurlijk nooit een slecht idee, maar er is naar verluidt ook een andere manier om af te vallen. Namelijk de temperatuur van je slaapkamer aanpassen.

Boost

Als de temperatuur in je slaapkamer tussen de 15,5 en 19,4 graden Celsius ligt, zou je metabolisme een boost krijgen. Die boost zorgt er naar verluidt voor dat je zeven procent meer calorieën verbrandt. In het eerste opzicht lijkt dit niet zo veel, maar die zeven procent levert je 12.000 extra verbrande calorieën per jaar op.

Afvallen door een iets koudere slaapomgeving klinkt vergezocht, maar is eigenlijk erg logisch. Ons lichaam moet plots veel harder werken om een comfortabele lichaamstemperatuur van 37 graden celsius te behouden en dit vergt energie.

Meer voordelen

Ook je melatonineproductie krijgt een boost van een koude omgeving. Je produceert meer van dit anti-age hormoon en dat zorgt ervoor dat je minder snel zichtbaar veroudert. Als dat nog niet genoeg was, zou het slapen in een koudere kamer de kans op ziektes als Diabetes type twee verkleinen.

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook