Nieuwe wenkbrauwtrend: dit moet je weten over ‘lamineren’ 

Een mooie bos fluffy wenkbrauwen, dat willen we allemaal.

Een mooie bos fluffy wenkbrauwen, dat willen we allemaal. Helaas is niet iedereen ermee gezegend, maar we kunnen moeder natuurlijk natuurlijk een handje helpen. Eyebrow lamination begint steeds populairder te worden en dit moet je erover weten.

Verschil microblading en brow lamination

Microblading is al jaren een populaire methode voor volle wenkbrauwen. Hierbij wordt met een klein naaltje pigment in de huid ingebracht. Hiermee wordt de illusie van meer haartjes gecreëerd. Ook bij eyebrow lamination wordt een bepaalde techniek toegepast om wenkbrauwen er voller uit te laten zien. Het grote verschil? Bij dit ‘lamineren’ komt er geen naald aan te pas en er wordt geen pigment gebruikt.

Geen naald, geen pigment? Klinkt bijna als iets dat je thuis kunt doen. Toch is eyebrow lamination niet iets dat je als DIY-project kunt oppakken. Het is iets dat alleen professioneel moet gebeuren. Wat er dan precies gebeurt? Let us explain.

Zo werkt eyebrow lamination 

Als eerst brengt de schoonheidsspecialist een speciale crème aan op je wenkbrauwen die de haartjes lift. Vervolgens gebruikt diegene een borsteltje om de haren in een bepaalde richting te borstelen voor de lifted brow look. Daarna wordt een soort vloeistof aangebracht die ervoor zorgt dat je wenkbrauw die vorm aanhoudt. Lastly wordt er een voedende olie aangebracht om te voorkomen dat je huid uitdroogt of irriteert door de chemische producten. Heb je dunne wenkbrauwen? Dan worden de brows ook nog weleens geverfd om de haartjes extra vol en fluffy te maken.

Deze methode is perfect voor mensen die dunner wordende wenkbrauwen hebben of kleine gaps in hun wenkbrauwen hebben. Ook is het handig voor mensen die bang zijn voor naalden. Enige nadeel? Het resultaat vervaagt sneller dan bij microblading. Eyebrow lamination is iets dat je eigenlijk elke zes tot acht weken weer moet doen om het bij te houden.

Nadelen

Helaas is de treatment niet voor iedereen geschikt. Zo kan de huid irriteren door de chemicaliën. Denk hierbij aan roodheid, bultjes, jeuk en in ernstige gevallen zelfs kleine zwellingen. Om die reden wordt de behandeling afgeraden bij mensen die kampen met een gevoelige huid, eczeem of rosacea.

Geen gevoelige huid? Dan kun je de behandeling veilig ondergaan. Helaas zijn de resultaten maar tijdelijk en kun je een touch-up afspraak pas na zes weken maken. Doe dat ook niet eerder, want ook dan kan er irritatie plaatsvinden. Bovendien kunnen de haren van je wenkbrauw ook beschadigd raken als je ze te vaak blootstelt aan die chemicaliën.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws