Waarom je altijd een oude sok en babypoeder mee naar het strand moet nemen

Deze hack moet je kennen.

Lees ook

Vandaag en morgen is het, geheel onverwachts, weer strandweer! Je wist het misschien nog niet, maar als er iets onmisbaar is in jouw beach bag, zijn het een oude sok aan babypoeder. Wij leggen je uit waarom.

Strandtip

Heerlijk zo’n dagje vertoeven op het strand, maar al dat zand dat blijft plakken, daar worden we wel wat minder blij van. Wil jij niet je hele auto of huis vol hebben liggen met het zand na een dagje luieren op het strand? Dan komt deze tip vast van pas! Het enige dat je namelijk nodig hebt is een oude sok -die we allemaal vast nog wel ergens in de sokkenlade hebben liggen- en een flesje babypoeder.

Sok en babypoeder

Wat je moet doen: het flesje met babypoeder volledig te legen in de oude sok. Let er dus op dat je geen oude sok kiest met gaten erin, maar sokken waar het babypoeder niet zomaar uit kan vallen. Leg een knoop boven in de stok, zodat het poeder goed blijft zitten. Stop de sok in je strandtas en gebruik 'em voordat je het strand verlaat om al het overtollige zand van je lichaam af te kloppen. Het babypoeder absorbeert het eventuele zeewater, zorgt ervoor dat het zand gemakkelijk los laat en het verzorgt direct je droge huid. Nog een leuke bijkomstigheid: je voeten ruiken hierna ook nog eens superlekker! Geen lichaam vol met zandkorrels na een dagje strand, dus. Woohoo!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook