Linda Hakeboom over borstkanker: ‘Mijn lichaam is enorm afgetakeld’

"Op slechte dagen is het echt gewoon overleven"

Lees ook

Linda Hakeboom vecht al ruim een jaar tegen borstkanker. Aan LINDA. vertelt ze openhartig over de grote impact die de ziekte op haar lichaam heeft gehad.

Tikkende tijdbom

De 35-jarige Linda is vanaf het begin van haar diagnose enorm openhartig geweest over de ziekte en probeert zoveel mogelijk te bespreken. Zo legde ze haar kwetsbare momenten (van chemo’s, pasmomenten van pruiken en bestralingen) vast in vlogs. Ook nu, nadat ze onlangs terugkeek op één jaar kanker, vertelt ze hoe het gaat.

De documentairemaker zit nog middenin haar behandeltraject. “Maar toch voelen mijn borsten niet langer meer als een tikkende tijdbom die een bedreiging vormen voor mijn lichaam”, vertelt ze. “Mijn borsten voelen voor mij nu wel weer veilig gebied. Ik heb ook niet het gevoel dat ik er heel anders tegenaan kijk, dat ik ze nog wantrouw of zo. Wél denk ik, niet terugkomen nu, alsjeblieft.”

Heel veel liefde & een positieve kijk

De behandelingen zijn Linda niet in de koude kleren gaan zitten. “Ik merk dat mijn lichaam enorm is afgetakeld vergeleken met een jaar geleden en ik heb ook wel wat cognitieve problemen”, vertelt ze. De vele bloemen een kaartjes die ze ontvangen, doen haar goed. “Maar op een slechte dag is het gewoon overleven. Ik kon toen alleen maar met mezelf bezig zijn.”

Ook als haar behandeltraject straks afgelopen is, staat haar een uitdaging te wachten. “Als ik straks weer het gewone leven in moet als ‘Linda die net kanker heeft gehad en zich voelt alsof er een stroomtrein over haar heen is gereden’, denk ik dat het best lastig is. Daar wil ik hulp bij vragen.”

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook