Dit is het effect van nagellak op gezondheid

Je kunt het maar beter weten.

Lees ook

Hou jij van een leuk kleurtje op je nagels? Kun je er van genieten om lekker te experimenteren met verschillende lakjes? Dat begrijpen we als geen ander. Maar, erg gezond schijnt het niet te zijn. Het zou namelijk een flinke aanslag op je hormoonhuishouding zijn.

De boosdoener

Een gellakje over je nagels lijkt misschien ideaal – het betekent immers dat je er minstens twee weken geen omkijken naar hebt – maar voor je nagels is het een echte boosdoener. Het zijn namelijk de chemische stoffen, ook wel bekend als the big three, tolueen, dibutylftalaat en formaldehyde, die je manicure een flinke opdonder geven. En laat je dat nou net niet willen.

Hormonen

Wat meer zorg en liefde voor je nagels is dus geen overbodige luxe. In Amerika bedachten ze dan ook een nagellak waarbij de TPHP, ethyl tosylamide en xylene er per direct werden uitgegooid, omdat ze een negatieve invloed zouden hebben op je hormoonhuishouding. Dit omdat de stoffen door het nagelbed je lichaam binnen kunnen komen, maar ook omdat je lichaam er tijdens het lakken aan wordt blootgesteld.

Uit balans

Hoewel de 8Free nagellak nog nauwelijks in Nederland verkrijgbaar is, is er in ieder geval één shop die 'gezonde' nagellak verkoopt. FABYSHOP is namelijk de webshop waar jij je nagels een heel groot plezier mee doet.

Dat betekent natuurlijk niet dat je nooit meer je nagels kunt lakken, maar het is wel iets om in je achterhoofd te houden als je het idee hebt dat je hormonen uit balans zijn.

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook