Bijtanken bij de oosterburen: dit zijn de heerlijkste kuuroorden van Duitsland

Energie tanken in Duitsland? Op deze plekken kun je heerlijk actief zijn én ontspannen

Lees ook

Misschien boek jij nog een verre reis naar het buitenland om in het najaar heerlijk bij te tanken. Maar je kunt het ook véél dichter bij huis zoeken. Onze Oosterburen in Noordrijn-Westfalen hebben namelijk van alles te bieden om eens even heerlijk bij te tanken en een goede dosis energie op te doen voor de donkere maanden. Hieronder vind je onze top drie.

1. Eén met de natuur

Een verborgen parel waar je heerlijk kunt ontspannen is het Bergisches Land. Alleen al het inademen van de zuurstofrijke lucht in in de twee kuuroorden Nümbrecht en Reichshof-Eckenhagen zijn heel gezond. De heuvelachtige streek is niet alleen goed voor je welzijn, de pittoreske dorpjes, waanzinnige kastelen, het historische oude centrum en de prachtige landschappen zijn ook nog eens een plaatje om te zien. Maak bijvoorbeeld een wandeling over het idyllische ‘Klangpfad’, geniet van ‘Kaffee und Kuchen’ met uitzicht op Schloss Homburg of ga op avontuur met een van de vele fietsroutes. Ook de naburige stadjes Much en Bergisch Gladbach zijn een aanrader om te bezoeken. Als je daar niet ontspannen van wordt…

Beeld: Dominik Ketz

2. Beauty & wellness

Wist je dat je zelfs een zeevakantie-ervaring kunt hebben in Noordrijn-Westfalen? In het kuuroord Börde Therme Bad Sassendorf vind je tientallen bad- en saunafaciliteiten. Zo kun je bijvoorbeeld 'floating' ervaren. Door het hoge zoutgehalte krijgt het water een zeer hoog drijfvermogen; net alsof je in de Dode Zee drijft. Je vindt er ook zeezoutgrotten, waar het als je inademt lijkt of je aan de Noordzee bent, en verschillende sauna's en buitenzwembaden. Of wat dacht je van het verwarmend bad in de modder? Perfect om de wellnessdag in de herfst mee af te sluiten. Najaarsdip? Don't know her.

Börde Therme Bad Sassendorf | Beeld: Börder Therme Bad

3. Adem zouthoudende lucht in

Ben je veel moe? Merk je dat je écht even moet opladen? Dan zijn de plaatsen Xanten en Kevelaer the place to be. In beide steden werden gradeerwerken gebouwd; installaties die voor zouthoudende lucht zorgen met hetzelfde stimulerende effect als het klimaat aan zee. Dat lees je goed: je hoeft echt niet in het vliegtuig te stappen om bij de oceaan te zijn. Deze lucht inademen werkt niet alleen ontspannend, maar is ook goed voor je gezondheid. De doorbloeding van de longen en het zuurstoftransport in het bloed worden namelijk gestimuleerd. Andere tips in de omgeving zijn het blote-voeten-pad en Kneipp-bad in Xanten en de Solegarten St. Jakob in Kevelaer. Geloof ons, je komt terug als een nieuw mens!

Er valt nog veel meer te doen in Noordrijn-Westfalen. Benieuwd? Klik hier.

Kurpark Xanten | Beeld: Christoph van Leyen
Gradierwerk Kevelaer | Beeld: Julia Bauer

Laatste nieuws

Zie ook