Kijker doet opmerkelijke Expeditie Robinson ontdekking en het internet wordt gek

Is het programma nep? Kaj Gorgels schept duidelijkheid.

Lees ook

Wacht even, is dit jou weleens opgevallen in Expeditie Robinson? De deelnemers zitten in de avond (en dus in het donker) bij de eilandraad. Maar als ze terug naar hun eiland worden gevaren, is dat opeens op klaarlichte dag. Hoe, wat, waar? Waar slapen de deelnemers dan? Zoveel vragen en maar één antwoord; presentator Kaj Gorgels vertelt hoe het zit.

Nep?

Grote kans dat je al jaren Expeditie Robinson kijkt, en hier nooit bij stilgestaan hebt. Maar, let er maar eens op. Het is avond tijdens de eilandraad, en ochtend als de deelnemers weer terug naar hun eiland gaan. Een oplettende kijker deelde deze bevinding en er ontstond meteen paniek op social media. Zou het survivalprogramma dan nep zijn? Kaj besloot op Instagram duidelijkheid te scheppen.

Veiligheid

'Even voor alle mensen die zich afvragen hoe het kan dat de kandidaten die worden weggestemd bij de eilandraad, in het donker vertrekken en pas de volgende ochtend als het weer licht is, aankomen…”, begint hij zijn verhaal. “Het is vanwege veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om in het donker te varen tijdens de opnames van Expeditie Robinson. Niemand, geen kandidaten en geen crew. Slechts de kapiteinen en alleen in geval van nood.” Hij vervolgt: “Dit is altijd zo geweest. Dit was ook na de eilandraden toen ik zelf meedeed als kandidaat op de Filipijnen.”

Shelter

Maar, zo horen we je denken, waar slapen ze dan wel? Want eerlijk is eerlijk, we waren altijd in de veronderstelling dat ze 24 uur per dag aan het overleven waren op hun eiland. En dat blijkt dus niet helemaal zo te zijn. Heel veel luxer is de tussenstop echter niet. “Je slaapt als kandidaat dan in een zogenaamde 'shelter'. En geloof mij, dat is geen luxe plek. Dit is letterlijk een houten constructie met een semi-overkapping van zeil. Gewoon buiten, in dezelfde hitte of kou, in de regen en omringt met dezelfde rot muggen. Je krijgt daar ook niet ineens een lopend buffet. Ik sliep liever op mijn eigen eiland.” Zodra het licht wordt, varen de kandidaten terug naar hun eiland. Zo, mysterie opgelost!

Bron: RTL, Instagram Kaj Gorgels | Beeld: Expeditie Robinson

Laatste nieuws

Zie ook

Zwembad

Shocking: een zwembad is viezer dan je denkt

Ga jij binnenkort op vakantie? Denk dan maar even goed na voor je een duik neemt!
verbrand

Verbrand? Met deze hack verlicht je binnen 10 seconden de pijn

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar dit is een goede truc om achter de hand te hebben.
calorieën bad

Bewezen: een uur in een warm bad staat gelijk aan sporten

Dit hoef je ons geen twee keer te vertellen.