Door dít te doen kun je je haargroei stimuleren

Thank us later!

Lees ook

Droom jij van een lange en volle bos haar, maar wil dit maar niet lukken of gaat het je gewoon niet snel genoeg? Wellicht helpen de volgende tips van NIVEA je wel om dit te stimuleren.

Vaker knippen = sneller groeien: Feit of fabel?

Dat je haar sneller groeit als je het regelmatig knipt, dat is toch echt een fabel helaas. Toch is het wel beter voor je haarbos om het elke 4 à 6 weken te knippen. Dit geeft vooral fijn haar een boost én maakt het gezonder.

4 Tips om je haar sneller te laten groeien

Toch bestaan er gelukkig zeker wel tips om de haargroei te versnellen.

1. Voorzichtig kammen: wanneer je de haargroei wil stimuleren, is het vooral belangrijk je haar goed te behandelen. Voorzichtig kammen of borstelen is daar een voorbeeld van. Het is heel normaal om haren te verliezen, maar je wil natuurlijk niet dat dit er meer dan nodig zijn. Door voorzichtig (en niet al te vaak) je haren te kammen beperk je dit.

2. Gebruik de juiste elastiekjes: Wil je je haar vast doen, gebruik dan vooral geen goedkope elastiekjes, maar ‘investeer’ in een paar goede exemplaren. Het beste kun je kiezen voor de kronkelelastiekjes (die een beetje op een ouderwets telefoonsnoer lijken), want deze beschadigen je haar het minst.

3. Wissel je kapsels af: Het beste kun je je kapsels een beetje afwisselen, qua los en vast dragen. Draag je de ene dag een knot, staart of vlecht, dan kun je je haar de volgende dag het beste wat rust geven en het los dragen.

4. Op z’n tijd een masker: Verwen je haar ook regelmatig met een masker, om het bijvoorbeeld sterker te maken. Zeker wanneer je je haar vaak föhnt, stijlt of strak vast draagt.

Verwen jezelf met een hoofdmassage

Geloof het of niet, maar door jezelf af en toe te verwennen met een hoofdmassage kun je je haargroei ook stimuleren. Hoe je dat doet? We leggen het je uit:

1. Allereerst begin je met grote ronddraaiende bewegingen, waarbij je de hoofdhuid masseert met je vingertoppen om de zenuwen in je hoofdhuid te stimuleren. Masseer ook je slapen en voorhoofd voor een extra ontspannen gevoel.

2. Belangrijk is dat je alleen lichte druk uitoefent en dat je met je vingertoppen kleine, langzame ronddraaiende bewegingen maakt, vanaf de haarlijn naar de achterkant van je hoofd. En vervolgens vanuit de nek weer naar boven toe. Op die manier stimuleer je niet alleen je hoofdhuid, maar geef je ook je nekspieren optimale ontspanning.

3. Tot slot wrijf je met beide handen over je hoofdhuid en haar.

4. Extra tip: deze massage kun je het beste doen in combinatie met shampoo of een olie met toevoegingen die de circulatie bevorderen. De wrijving is namelijk vooral voor droog haar belastend.

Laat je haar sneller groeien met voeding en supplementen

Al met al is het vooral ook heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je haar gezond is, want alleen gezond haar kan sneller groeien. De juiste voeding (eventueel) aangevuld met supplementen kunnen hierbij helpen. Waarom dit belangrijk is en welke supplementen en voedselproducten essentieel zijn lees je op de website van NIVEA.

Beeld: Foto: Element5 Digital – Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook