Gwyneth Paltrow: ‘Ik had een obsessie voor macrobiotisch eten, maar nu gun ik mezelf veel meer’

De actrice volgt een strikt dieet.

Lees ook

Gwyneth Paltrow ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Fysiek, maar ook mentaal. De 48-jarige actrice onthult wat ze doet om zo lekker in haar vel te zitten.

Work-out regime

Gwyneth sport niet alleen voor haar droomlichaam, maar ook omdat ze er oprecht gelukkiger van wordt. “Ik voel me op mijn best wanneer ik voldoende sport. In fanatieke periodes volg ik vijf keer in de week een (online) les van Tracy Anderson. Maar als het druk is met mijn bedrijf, kom ik meestal maar aan drie à vier keer toe”, legt ze uit. “Ik focus meer op spieren dan op cardio, omdat alles aan je lichaam beter functioneert als je spiermassa opbouwt. Ik sloop mezelf echt tijdens een work-out. Het lichaam dat ik ervoor terugkrijg, maakt dat het waard.”

Eetpatroon

Dat de actrice een heel strikt eetschema heeft, is algemeen bekend. Waar ze door sommigen voor gek verklaard wordt, vindt ze het zelf niet meer dan normaal om naar haar lichaam te luisteren, “Ik probeer geen gluten, suikers en zuivel te eten, en ben ook voorzichtig met alcohol, koffie, gefrituurd voedsel en kant-en-klaar maaltijden”, zegt ze. “Mensen denken dat je dan niets meer kunt eten, maar ik ben voor mijn boek It’s All Good juist op zoek gegaan naar de gezondere varianten, omdat mijn kinderen en ik ook gewoon comfort food willen eten.” Zo strikt als vroeger is ze echter niet meer. “Vroeger was ik heel strikt – ik had een obsessie voor macrobiotisch eten – maar tegenwoordig gun ik mezelf veel meer.”

Cheat days

Zelfs Gwyneth zondigt weleens. “Natuurlijk heb ik cheat days. Als ik op vakantie ben, volg ik sowieso geen dieet en laat ik mijn sportregime ook lekker voor wat het is. Ik merk dat wel meteen aan mijn lijf, ik voel me veel futlozer. Maar soms heb ik gewoon zin in stokbrood met kaas, rode wijn en Franse frietjes. Jezelf iets gunnen doet namelijk ook veel voor je: je wordt er zo gelukkig van.”

Fit en gezond blijven

Behalve voeding en beweging, zweert Gwyneth ook bij de juiste vitaminen.”Ik slik altijd goede multivitaminen en visolie, plus een mix van natuurlijke kruiden. Ik heb me verdiept in vitamines en nutriënten die zorgen dat ik me energieker voel, meer weerstand heb en die gifstoffen wegwerken.” Haar grootste geheim om lekker in haar vel te zitten? “Die is heel simpel: slaap, heel veel slaap! Er is een groot verband tussen mijn uren slaap en hoe ik me voel als ik uit bed rol.”

Bron: Jill Waas | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook