Een marathon ren je nu sowieso: doe samen met je vrienden mee aan deze estafette run!

De ASICS World Ekiden 2021 is hier!

Is het altijd al je droom geweest om de iconische marathonafstand lopen? Heb je zin om lekker actief bezig te zijn, maar niet in je eentje? En houd je wel van een uitdaging? Je gebeden zijn verhoord, want het is nu zover: de langverwachte tweede ASICS World Ekiden 2021.

De ASICS World Ekiden

ASICS gelooft niet alleen in sporten voor een fit lichaam, maar ook in de mentale voordelen van beweging. Daarom hoopt het merk met de Ekiden -van origine een Japanse estafetteloop- zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen, zodat ze zelf het positieve effect op lichaam én geest kunnen ervaren.

Na de succesvolle eerste editie vorig jaar, is de ASICS World Ekiden 2021 terug. Dit is een virtuele estafette marathon waarbij teams van maximaal zes deelnemers van over de hele wereld samen kunnen lopen. Dus heb jij vrienden in de VS, Spanje of Brazilië? Dat is geen enkel probleem, want je hoeft niet fysiek bij elkaar te zijn. We horen de minder ervaren renners ondertussen al denken: kan ik dit wel? Maar natuurlijk! Doordat de marathon is opgesplitst in zes etappes van verschillende afstanden, is het een perfecte uitdaging voor hardlopers van alle niveaus. Dus no excuses!

Zo werkt het

Goed, je hebt je vrienden bij elkaar getrommeld en jullie zijn klaar om de strijd aan te gaan. Wat nu? Je maakt via de website van ASICS een team aan (van maximaal zes personen) en download vervolgens de ASICS Runkeeper™ app. Zo kunnen jullie elkaar volgen, aanmoedigen en weet je wanneer het jouw beurt is.

Elke teamgenoot loopt een van de zes verschillende etappes, waarmee je in totaal uitkomt op een marathonafstand. Er zijn drie etappes van 5 km, twee etappes van 10 km en één van 7,2 km. Zo kom je samen uit op een marathonafstand van 42,2 km. Jullie geven een digitale tasuki – een smalle stoffen strook die wordt gebruikt bij de traditionele Ekiden – door tijdens de virtuele marathon en kunnen via het scorebord in de gaten houden hoe teams over de hele wereld het ervan afbrengen. Als iedereen van het team aan de beurt is geweest, hebben jullie de finish behaald. Woohoo!

Geef je op!

Je kunt de Ekiden lopen van 10 tot 22 november 2021. Je kunt je HIER gratis inschrijven of via de ASICS Runkeeper-app. Door mee te doen steun je automatisch Right To Play, een internationale organisatie die wereldwijd de kracht van spelen inzet om het leven van kinderen te verbeteren die opgroeien in de meest uitdagende omstandigheden. Voor iedere deelnemer aan de Ekiden doneert ASICS namelijk 2 euro aan de organisatie.

Wij kunnen alleen nog maar zeggen: stel een leuk team samen, schrijf je in en let's go! Enne, vergeet niet je resultaten met vrienden en familie op sociale media te delen door gebruik te maken van #ASICSWorldEkiden.

Niet te vergeten: doe de Mind Uplifter

Onlangs lanceerde ASICS de Mind Uplifter, een digitale tool om te laten zien wat sporten met je geest doet. Je doet de test voor én na het sporten, waarna er uit de verschillende scores duidelijk wordt wat de invloed van het bewegen op je geest is geweest. Extra leuk natuurlijk om dit voor en na jouw estafetterun te doen. Je doet de test hier.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met ASICS.

Beeld: ASICS

Laatste nieuws