Ashley Graham: ‘Op een gegeven moment heb ik besloten dat mijn maat er niet toe doet’

Het model is de term plussize zat.

Lees ook

Ashley Graham is de term plussize zat. Ze is trots op haar curves en hoop dat iedereen zichzelf kan omarmen zoals hij of zij is. “Op een gegeven moment heb ik besloten dat mijn maat er niet toe doet.”

Body

Dat ze wordt neergezet als een plussize model, daar is ze Ashley nu wel een beetje klaar mee. “Ik ben vol, maar ik wil niet plussize genoemd worden; die term is zo ouderwets”, zegt ze. Volgens haar heeft het een negatieve lading. “Alsof je altijd te veel eet, niet sport en niet gezond bent. Door het zo te benoemen, bereik je ook nooit acceptatie voor alle bodytypes. Een slanke vrouw plak je toch ook geen label op? Noem het gewoon zoals het is: Ik ben Ashley Graham, ik heb maat 44-46, en ik voel me top.”

Eetpatroon

Volgens haar is het een misverstand dat curvy modellen de hele dag fastfood snacken. Zelf eet ze namelijk hartstikke gezond. “Ik eet veel groenten, fruit en quinoa bowls, en kies ’s avonds vaak voor vis of kip. Ik denk dat ik tachtig procent van de tijd verantwoord eet, maar ik gun mezelf ook af en toe macaroni met kaas, chocola of een glas wijn”, legt ze uit. “Ik denk dat het belangrijk is dat je je niet schuldig voelt als je een keer snackt. Morgen weer een nieuwe dag!”

Elke shape

De beauty accepteert zichzelf zoals ze is, maar dat hebben anderen niet altijd gedaan. “Ik heb vaak genoeg gehoord dat ik moest afvallen, en ik heb ook elke maat gehad tussen de 40 en 48. En eerlijk, ik ging me alleen maar ongelukkig voelen van al dat jojoën.” Ze besloot dat het afgelopen moest zijn met die gedachten. “Op een gegeven moment heb ik besloten dat mijn maat er niet toe doet. Ik sta vaak voor de spiegel en zeg dan: ‘Ik ben sterk, ik ben prachtig.’ Als je dit mantra maar vaak genoeg herhaalt, ga je het vanzelf zien.”

confident in bikini

Wat Ashley niet snapt, is waarom ze regelmatig de vraag krijgt of ze zich fijn voelt in bikini. “Ik krijg vaak de vraag hoe ik me voel in bikini. Waarom wordt deze nooit gesteld aan slanke modellen? Ik geloof niet dat er enig verschil is, het gaat erom hoe lekker je in je vel zit. Als je confident over het strand loopt, kijkt niemand naar die vetrol op je rug. Mensen zullen alleen maar denken: wat een mooie, zelfverzekerde vrouw!”

Bron: Jill Waas | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook