Sporten in een nieuw jasje, wat heb je aan je smartphone?

Bepaalde apps kunnen het een stuk makkelijker maken.

Lees ook

Inmiddels is wel duidelijk dat veel mensen behoorlijk verslaafd zijn aan hun mobiele telefoon. We spenderen heel wat uur achter het scherm. Daardoor kun je je telefoon zo af en toe wel uit het raam gooien en vraag je je af of je nog terug kunt naar een tijd zonder zoveel schermen. Even terug naar een tijd zonder afleiding, honderden apps die je aandacht vragen en het constant in contact staan met anderen. Toch is een leven zonder smartphone eigenlijk niet meer voor te stellen. Bovendien brengt het ook wel heel veel leuke dingen met zich mee. Zo ook wanneer je er graag een actieve levensstijl op nahoudt. Dan kunnen bepaalde apps het ook een stuk makkelijker maken. Maar wat heb je dan precies aan een smartphone?

Goede bescherming is extra belangrijk tijdens het sporten

Voordat we het gaan hebben over de voordelen van een smartphone in combinatie met een actieve levensstijl, willen we benadrukken dat je smartphone een kostbaar bezit is. Je wilt hem dan ook ten alle tijden goed beschermen. Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone en gebruik je hem ook veel tijdens het sporten? Houdt daar dan rekening mee als je een nieuwe telefoon uitzoekt. Bepaalde functies kunnen dan nog wel eens van pas komen. Wanneer je een nieuwe smartphone koopt, zorg er dan ook voor dat die goed beschermt is. De Samsung Galaxy S21 FE bijvoorbeeld is vrij nieuw. Heb je zo’n prachtig exemplaar gescoord, kijk dan eens op Smartphonehoesjes.nl. Daar vind je voor elke telefoonsoort een bijpassend hoesje en andere accessoires. Waaronder dus een Samsung Galaxy S21 FE hoesje. Zeker wanneer je de smartphone tijdens het sporten gebruikt kan er nog wel eens een ongelukje gebeuren. Misschien heb je hem vast tijdens het hardlopen en glijdt hij uit je handen. Of wiebelt hij zo je zak uit. Wanneer je telefoon goed beschermt is dan kan hij een val uit je broekzak prima aan.

Extra motivatie door de juiste muziek

Een lekker muziekje kan je motivatie tijdens het sporten behoorlijk opkrikken. Een pompende beat zorgt ervoor dat je net even wat harder rent of dat je die laatste squad er nog net uit kan persen. Een fijne rustige, meditatieve muziek kan je extra laten opgaan in je yoga work-out. Op je smartphone kan je alle muziek die je prettig vindt opslaan en beluisteren tijdens je work-out. Bovendien kun je de smartphone connecten met je draadloze oordopjes waardoor je extra comfortabel muziek kan luisteren en geen last hebt van in de weg zittende draadjes.

Alle sporten binnen handbereik op je smartphone

Misschien heb je jouw ideale sport al gevonden. Het kan ook zijn dat je het liefst elke keer iets anders doet. In beide gevallen kan je smartphone je helpen je ideale sport te beoefenen of te vinden. Je kunt kiezen uit veel verschillende apps waarmee je allerlei sporten kunt uitproberen, van krachttraining tot cardio en van yoga tot zumba. Het ideale van je smartphone is dat je hem overal mee naar toe kunt nemen. Je kunt dus thuis een dansles volgen, maar ook lekker met je vriendinnen het park ingaan en daar met z’n alleen een les doen. Afhankelijk van de sport en het soort app kun je ook je prestaties bijhouden, schema’s volgen en dus je sportniveau behoorlijk opkrikken. Veel apps zijn zelfs gratis te downloaden. Wil je net een stapje verder gaan, dan kun je uitgebreidere functies toevoegen, daar betaal je dan meestal wel een bedrag voor. Maar ook als je liever de portemonnee wilt dicht houden heb je een ruime keuze.

Je krijgt de motivatie die je nodig hebt

Ook wanneer je nog niet veel sport, maar wel die intentie hebt kan een smartphone je daar bij helpen. Zeker met het nieuwe jaar in aantocht kan het zijn dat één van je goede voornemens is om meer te gaan sporten (of eindelijk eens te gaan beginnen überhaupt). Uiteraard is elk moment van het jaar een goed moment om te beginnen. Maar lukt het je maar niet om die eerste stap te zetten? Je smartphone biedt uitkomst. Er bestaan namelijk talloze apps die je kunnen motiveren om meer te bewegen. Denk bijvoorbeeld aan een ‘ouderwetse’ stappenteller die tegenwoordig op elke telefoon standaard te vinden is. Het kan je enorm helpen door een doel te stellen, bijvoorbeeld 6000 of 10.000 stappen per dag.

Want zeg nou eerlijk, het geeft je toch wat extra motivatie wanneer je telefoon je eraan herinnert dat je nog wat stappen moet zetten. Ook kun je apps gebruiken die je helpen met calorieën tellen of die je een geheel beginners hardloopschema via je oordopjes kunnen vertellen. En nu hup, aan de slag!

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook