Zo vind je de zorgverzekering die echt bij je past

Het is altijd fijn om te weten dat je goed verzekerd bent.

Lees ook

Je wilt natuurlijk goed in je vel zitten, gezond zijn en je financiële zaakjes op orde hebben. Het kan echter altijd voorkomen dat je een keer een beroep moet doen op de zorg. Een ongelukje zit in een klein hoekje en ziektes zijn niet altijd te voorkomen. Dan is het in elk geval fijn om te weten dat je goed verzekerd bent. Zorgverzekeringen vergelijken biedt de mogelijkheid om een zorgpolis te vinden die echt goed bij je past. Niet alleen financieel qua premie, maar ook afgestemd op je persoonlijke situatie.

Bepaal welke verzekeringen je wilt

Naast de basisverzekering heb je de mogelijkheid om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Denk je dat je volgend jaar mogelijk gebruikmaakt van aanvullende zorg? In dat geval is het zeker aan te raden om de aanvullende zorgpolis mee te nemen in het maken van een vergelijking. Bijvoorbeeld als je een brildrager bent of als je lenzen draagt, maar ook als je meer fysiotherapie nodig hebt of van alternatieve geneeswijzen gebruik wilt maken. Zo heb je tevens de optie om een tandartsverzekering af te sluiten. Dat is handig als je vaak de tandarts bezoekt omdat je problemen hebt met je gebit. Na het vaststellen van de gewenste verzekeringen kan je een optimale vergelijking maken tussen zorgverzekeringen.

Let op de premie

De premie voor de basisverzekering varieert per zorgverzekering, maar de inhoud van het basispakket is voor iedereen hetzelfde. Dat betekent dat het interessant is om bij het vergelijken te kijken naar de hoogte van de premie van de basisverzekering. Heb je ook besloten een aanvullende zorgverzekering 2022 of tandartsverzekering te nemen? In dat geval is het eveneens aan te raden om op de hoogte van de premie van deze aanvullingen te letten. Overigens is het bij het vergelijken van de premie voor de basisverzekering ook belangrijk om te kijken naar de keuzevrijheid die je hebt als het gaat om zorg afnemen van bepaalde zorgverleners. Meer keuzevrijheid betekent namelijk dat er een hogere premie aan is verbonden.

Eigen risico vrijwillig verhogen

Het is bij de zorgverzekering 2022 net als dit jaar en voorgaande jaren mogelijk om het verplichte eigen risico van € 385,- op vrijwillig basis verder te verhogen. Dat levert je een aantrekkelijke korting op de premie voor de basisverzekering op. Het hoogste bedrag van vrijwillige verhoging is € 500,-. Het is niet aan te raden om een vrijwillig hoger eigen risico te kiezen als je verwacht in 2022 zorg nodig te hebben.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook