Running dossier: Heather over hardlopen met een kleintje

Van goede tips tot de beste musthaves.

Lees ook

Bij Happy in Shape zijn we fan van hardlopen. Van een rondje rennen door het park tot de marathon van New York. Samen met de redactie – en ook onze collega’s van Marie Claire en Grazia – hebben we de afgelopen periode de nieuwste schoenen, gadgets, tips en musthaves voor je verzameld. Genoeg inspiratie om zelf ook een rondje te gaan rennen. De komende dagen lees je regelmatig iets nieuws in dit uitgebreide running dossier. Vandaag deelt mommy Heather haar tips & musthaves om te hardlopen met een kindje.

Multisport kinderwagen

Ik had het sporten goed te pakken: krachttraining, bootcamps, boksen en hardlopen. Maar toen werd ik zwanger en kwam alles op een lager pitje te staan. Aan het einde van mijn zwangerschap was ik helemaal niet meer actief en de eerste maanden na de geboorte van mijn zoon moest ik ook echt niet aan sporten denken. De lockdowns die volgden waren een goed excuus om nog lekker binnen te blijven cocoonen.

Onlangs, toen mijn zoon een jaar werd, begon het pas weer te kriebelen om in beweging te komen. Maar hoe ik dat moest aanpakken, was me een raadsel. Ik heb standaard te weinig uren in een dag. Als ik niet aan het werk ben, ben ik wel stapels kinderwas aan het wegwerken. En als mijn kind naar bed gaat, kan ik ein-de-lijk even op de bank ploffen. Tja, dan verkies ik Netflixen (of gewoon vroeg gaan slapen) toch boven sporten.

Toen hoorde ik over de Cybex Zeno Multisport kinderwagen: een kinderwagen speciaal gemaakt om te kunnen sporten mét je kind. Dat klonk als muziek in mijn oren, want dan hoefde ik niet het gevoel te hebben dat ik tussen mezelf en mijn kind moest kiezen. Die moest ik proberen! Zo gezegd, zo gedaan. En ik kan er kort over zijn: wat een uitvinding! Ik was de eerste keer de hoek nog niet om, of mijn zoontje lag al lekker te slapen. En op de dagen dat hij wel wakker was, zat hij schaterlachend en in zijn handen klappend te genieten van de rit. Als ik even stopte met rennen, begon hij meteen te mopperen, dus stiekem een stukje wandelen zat er niet in. De perfecte motivatie om alles uit een training te halen. Soms stoppen we halverwege bij een speeltuin; kan hij lekker spelen en ik even uitrusten.

Ik gebruik de wagen om te push-rennen en handsfree te rennen; het is maar net waar ik op dat moment zin in heb. Maar je kunt er ook mee fietsen en zelfs langlaufen – al zul je mij niet snel op ski's zien. De grote met lucht gevulde banden zorgen ervoor dat hij soepeltjes over de weg heen vliegt en hij veert bij hobbels lekker mee. Er zit een regenhoes bij zodat je kindje droogt blijft als het opeens met bakken uit de lucht komt, maar ook aan warme dagen is gedacht met luchtig gaas en een zonnekap. De vakjes achterin zijn perfect voor je mobiel en sleutels en wat te snacken en drinken voor de kleine spruit. Je kunt hem na je training compact opvouwen en opbergen. Ik ben fan – en mijn kind ook!

Andere mommy musthaves

* Een stevige sportbeha
Na een zwangerschap veranderen je borsten en een goede sportbeha zorgt dan voor de juiste ondersteuning. Ik ben fan van deze van HEMA, omdat hij voorgevormd is en stevig aanvoelt. En hij kost je niet meteen een rib uit je lijf.

HEMA naadloze sportbeha – €15

* Goede hardloopschoenen
Ik heb de ASICS FOOT-ID service gebruikt om zo de juiste schoenen voor mijn voeten en manier van hardlopen te vinden. Dit kan gewoon op afspraak in een ASICS winkel. Met verschillende modellen schoenen moest ik op een loopband rennen, terwijl er een filmpje werd gemaakt van mijn voeten. Hierop was precies te zien welke ondersteuning ik nodig had. De Gel-Kayano 28 bleek de beste match voor mij te zijn. Ik bleek ook nog eens 1,5 schoenmaat groter nodig te hebben dan ik normaal altijd kocht. Oeps! Zeker een aanrader dus om te doen.

Asics Gel-Kayano 28 – €180

* Een hoge legging
Niet alleen je borsten, maar je hele lichaam verandert tijdens en na een zwangerschap. Ik vind het zelf, nu alles wat minder strak is dan voorheen, fijn om een stevige en hoge sportlegging te dragen. Ik ben groot fan van de leggings van Armed Angels, omdat ze wat dikker aanvoelen, waardoor alles op zijn plek wordt gehouden tijdens het rennen. Ook kun je hem lekker hoog optrekken én zakt hij niet af.

Armed Angels Aasana legging – €69,90

* Een oversized hoodie
Ik vind het in het najaar persoonlijk fijner om in een hoodie te hardlopen dan in een jasje, omdat het net wat lekkerder beweegt. Krijg ik het te warm, dan knoop ik hem gewoon om mijn middel heen. Deze van Reebok is lekker groot, ook perfect voor als je thuis op de bank gaat relaxen ;).

Reebok hoodie – €65

* Draadloze oortjes
Ik vind draadloze oortjes echt een uitvinding, zeker als het op hardlopen aankomt. Geen gefrummel met een snoertje waar je steeds in blijft haken met je handen. Zodra die kleine in de hardloopkinderwagen in slaap is gevallen, gaan mijn Samsung Galaxy Buds2 in en zet ik een podcast op. Zo wordt hardlopen meteen een ontspannen me-time moment.

Samsung Galaxy Buds2 – €113,99

* Een beanie
Als het buiten koud is, doe ik altijd een beanie op tijdens het rennen. De wollen mutsen van AllBirds vinden ik niet alleen heel mooi, maar ze houden mijn hoofd ook heerlijk warm. Ik ben groot fan van het merk, omdat ze duurzaam te werk gaan.

AllBirds beanie – €45

Het Happy in Shape Running Dossier wordt constant aangevuld met nieuwe hardlooptips en -nieuws, maar ook gadgets en musthaves die bij geen enkele hardloper mogen ontbreken. Speciaal door de redactie voor jou geselecteerd. Houd deze pagina daarom goed in de gaten als je op de hoogte wilt blijven. Enne, nu lekker hardlopen!

Laatste nieuws

Zie ook