Opgelet: deze vijf dingen wijzen erop dat je niet genoeg eet 

Oeps...

Lees ook

Genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen is een must voor een healthy lifestyle. Toch kan het weleens voorkomen dat je op een (drukke dag) te weinig eet. Wij hebben daarom vijf signalen voor je op een rijtje gezet waaruit blijkt dat je lichaam aangeeft dat je niet genoeg binnen hebt gegeten

1. Je hebt een kort lontje

Wie niet genoeg eet, kan op den duur in een hangry staat belanden. Merk je dat je de mensen om je heen vaak afsnauwt? Of spring je bij het minste of geringste al uit je vel? Dan kan dat best komen door een gebrek aan voeding. Als je te weinig calorieën binnenkrijgt, kan dat er namelijk voor zorgen dat je lichaam vatbaarder is voor negatieve emoties.

2. Je wordt snel duizelig

Als je vaak duizelig of licht in je hoofd bent, betekent dat dat je iets moet eten. Dit is ook het geval als je ineens last hebt van rillingen. Met die signalen geeft je brein namelijk aan dat het een tekort heeft aan glucose. Dat zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel daalt, waardoor je je slap voelt en snel onwel kunt worden.

3. Je hebt geen energie om iets te gaan eten

Te weinig eten zorgt dus voor een lagere bloedsuikerspiegel, wat een lager energieniveau tot gevolg heeft. Eet je bijna niks meer, dan wordt je lichaam zo slap dat je op den duur geen energie meer hebt om nog wel iets te eten. Dat zorgt ervoor dat je erin kunt blijven hangen. Laat je lichaam daarom weer aan eten wennen door meerdere keren op een dag kleine hapjes te eten.

4. Je denkt nergens anders meer aan

Wie honger heeft, kan vaak alleen maar aan eten denken. Dat is niet gek, want je lichaam raakt op den duur in overlevingsstand en stuurt je gedachten richting hetgeen je helpt om te overleven. Geef dus toe aan die gedachten en luister naar je lijf. Je hoeft niet meteen een enorme maaltijd te eten: kleine hapjes kunnen al helpen om je gedachten ergens anders heen te sturen en je voedingspatroon in balans te brengen.

5. Als je alleen al aan sport dénkt, word je moe

Een tekort aan voedingsstoffen maakt je niet alleen slap, maar heeft (daardoor) ook een negatieve invloed op je sportprestaties. Het is niet voor niets zo dat sporters altijd voldoende moeten eten! Wil je kunnen knallen in de sportschool of op het buitenveld, dan is voldoende voeding dus van belang.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook