Kan je haar sneller vet worden van sporten?

Lijkt jouw haar na het sporten ook zo vet?

Lees ook

Na het sporten springen we altijd meteen onder de douche, maar komen we vaak weer voor een duivels dilemma te staan: wel of niet je haar wassen? Na het sporten lijken onze lokken vaak wel weer toe aan een wasbeurt – ook als het nog lang niet je ‘haar-wasdag’ is. Maar wordt je haar na het sporten echt sneller vet of zit het tussen de oren?

Huidoliën en vuil

Helaas, je haar wordt inderdaad sneller vet van sporten. Of eigenlijk niet van het sporten zelf, maar van het zweten.

Als je zweet sijpelt het zweet als het ware langs je haarvezels, waardoor hoofdhuidoliën en vuil zich door je haar verspreiden. Het resultaat? Je raadt het al: je haar wordt er vetter van.

Andere oorzaken

Overigens zorgt niet alleen zweten ervoor dat je haar sneller vet wordt. Zo lijken je lokken ook sneller vet als je bepaalde stylingsproducten verkeerd gebruikt. Een teveel hiervan oogt niet alleen vettig, maar het kan er ook voor zorgen dat je hoofdhuid geïrriteerd raakt.

Daarnaast kan je haar ook sneller vet worden als je de verkeerde shampoo gebruikt. Heb je van nature haar dat snel vet wordt? Vermijd dan shampoos die meer glans beloven.

Droogshampoo

Overigens kun je na het sporten ook altijd nog even wat droogshampoo in je lokken spuiten in plaats van het meteen te wassen. Spuit de droogshampoo het liefst ’s avonds op je haarwortels, zodat het product ’s nachts alle overmatige olie kan opnemen.

Met deze handige tip hoef je ‘s ochtends dus alleen nog maar je haar even in model te brengen. En zeg nou zelf: het is toch veel lekkerder om wakker te worden en géén vettige lokken te zien in de spiegel?

Bron: Head and Shoulders, Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook