Zo zorg je dat je genoeg energie hebt op NYE

Zo vier je de jaarwisseling energiek.

Lees ook

Energiek blijven tijdens de jaarwisseling kan best lastig zijn als je er al een hele (werk)dag op hebt zitten. Om te voorkomen dat je om 00.00 uur knikkebollend op de bank zit, hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet zodat je vol energie oud en nieuw kunt vieren. 

Drink een kopje koffie

’s Avonds even een kopje koffie drinken, kan je net die extra oppepper geven. Maar let op: van te veel cafeïne kun je dan weer een dip krijgen. Drink dus niet te veel koffie. 

Drink genoeg water

Als we het dan toch over drinken hebben: vergeet niet genoeg water te drinken. Als je niet goed gehydrateerd bent, kun je snel moe worden.

Doe een dutje

Even een dutje van dertig minuten à een uur doen, kan je net wat extra energie geven. Zet wel even een wekker, zodat je niet doorslaapt.

Eet een oliebol minder

Voeding met langzame koolhydraten houden je fit en opgewekt. Deze koolhydraten zijn te vinden in bruinbrood, groentes, rijst, aardappelen en volkorenpasta. Helaas staan er tijdens oudejaarsavond voornamelijk oliebollen, nieuwjaarsrolletjes en appelflappen op tafel (waar minder voedingsstoffen inzitten), en die voedingsmiddelen kunnen dan weer voor een dip zorgen. 

Doe een oefening

Zit je om 23.00 uur te knikkebollen op de bank? Kom in de benen en doe een paar squads, jumping jacks en push-ups. Het is even zwaar, maar je lichaam komt door beweging weer op gang, en dat betekent dat je weer energie krijgt.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock


Laatste nieuws

Zie ook