Wow: deze highlight-trend laat je ogen veel groter lijken

Zo simpel kan het zijn.

Lees ook

Als er één product niet in je make-uptas mag ontbreken, is het wel een goede highlighter. Je kunt jezelf snel een mooie glow geven, ermee contouren en je wenkbrauwen beter laten uitkomen. Maarre, wist je dat je ook je ogen groter kunt laten lijken? We’re talking eyelighter, de nieuwste trend op make-upgebied.

Highlighter, maar dan voor je ogen

Eyelighter is de trend du moment en perfect voor de feestdagen, zo verkondigen tig beautybloggers op sociale media. Zij gebruiken momenteel highlighting-technieken rondom de ogen om zo de illusie van stralendere, maar ook grotere ogen te creëren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door M·A·C Cosmetics (@maccosmetics)

De eyelighter-trend wordt op allerlei verschillende manieren toegepast, zo vertelt M.A.C director of Makeup Artistry, Terry Barber, aan Glamour. “Van een wit lijntje onder de ogen in jaren zestig-stijl tot futuristische parels tot het enkel dragen van ijzig bleke oogschaduw”, vertelt de make-upexpert. De trend is momenteel volgens de kenner in trek, omdat mensen een frisser alternatief zoeken voor de klassieke smokey eye.

DIY

Barber legt uit dat je bij deze techniek de make-up op een zachte manier aanbrengt, zodat de kleuren die jij gebruikt op een zo natuurlijk mogelijke manier in elkaar overlopen. Hierbij is het van belang dat je ijzige tinten gebruikt of kleuren met parelmoerpigmenten. Dit om het licht beter ‘mee op te vangen’. Hiermee kun je je ogen groter laten lijken.

Hoewel de make-up best subtiel aangebracht kan worden, is het nu eenmaal een eyecatcher. Barber benadrukt echter dat je de trend op elke gewenste manier kunt aanbrengen. Wil jij het bijvoorbeeld dragen met een mooie eyeliner of nepwimpers? By all means. Het combineren met een statement lippenstift? Lekker doen! Het gaat er immers om dat jij je er prettig bij voelt en dat jij het mooi vindt.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook