Volgens trainers is dít de beste sportoefening voor het meeste resultaat

Had jij dit verwacht?

Lees ook

Van zwoegen in de sportschool tot een home-workout en van hardlopen tot yoga; er zijn talloze manieren om fit te blijven. Maar er schijnt volgens kenners één sportoefening baas boven baas te zijn.

Push it real good

Oké, niet alle kenners zullen het ermee eens zijn, maar volgens sporttrainer Tatiana Lampa is een push-up de beste sportoefening die je kunt doen. “Push-ups zijn een effectieve sportoefening met lichaamsgewicht”, vertelt de sporttrainer en specialist in corrigerende oefeningen aan Well+Good. “Hiermee test je hoeveel van je gewicht je van de grond kunt duwen.”

Push-ups zijn een echte full-body workout, zoals ze dat noemen. Je traint er verschillende delen van je lichaam mee. Met deze sportoefening target je je borst, triceps, schouders en core. En niet alleen word je door push-ups een stuk sterker, de sportoefening is ook goed voor je uithoudingsvermogen. “Het is ook een geweldige manier om je hartslag te verhogen”, vertelt Lampa.

De perfecte push-up: stap voor stap

Helaas is een push-up niet bepaald de makkelijkste sportoefening die er is, als je het ons vraagt. Niet alleen is het al een behoorlijke uitdaging om jezelf van de grond te duwen, ook de juiste houding is iets wat veel mensen lastig vinden. In onderstaande video legt sporttrainer Charlee Atkins stap voor stap uit hoe je de perfecte push-up doet. Wij zetten de stappen hieronder voor je op een rijtje.

    1. Start in een plank-positie met je schouders boven je polsen. Je middelvingers wijzen recht vooruit. Zet je handen niet te ver uit elkaar, maar ook niet te dicht bij elkaar.
    2. Houd een rechte lijn van je hoofd naar je hielen. Zorg ervoor dat je rug niet bol of hol trekt.
    3. Laat je vervolgens recht naar de grond zakken, maar raak de grond niet aan. Laat je borst een centimeter of twee boven de grond zweven en duw jezelf dan weer omhoog in de plank-positie.
    4. Houd je ellebogen dichtbij je lichaam om je triceps te trainen of houd je ellebogen iets uit de buurt van je lichaam voor een normale push-up.

Voor alle niveaus

Is bovenstaande push-up te lastig? Geen probleem, je kunt de sportoefening makkelijk aanpassen naar jouw niveau. Doe bijvoorbeeld een push-up vanaf je knieën. Zorg ervoor dat je je rug recht houdt terwijl je naar beneden zakt en jezelf vervolgens weer omhoogduwt. Is een gewone push-up juist te makkelijk en ben je op zoek naar een oefening met wat meer uitdaging? Dan raadt Lampa een hand-release push-up aan: een push-up waarbij je helemaal tot aan de grond zakt en je handen even van de grond af haalt. Plaats je handen vervolgens weer op de grond en duw jezelf weer omhoog in de plank-positie. Succes!

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook