Zoveel verdienen mensen gemiddeld per leeftijd en per opleidingsniveau

Aha!

Vraag jij je weleens af of je genoeg verdient? En hoeveel leeftijdsgenoten verdienen? Het is helaas niet iets wat veel met elkaar gedeeld wordt, waardoor je wellicht keer op keer met die vragen blijft zitten. Daarom delen wij de gemiddelde salarissen per leeftijd en opleidingsniveau.

Gemiddeld salaris

Kennis is macht, zo is een veelgehoorde uitspraak. En hoewel we allemaal een eerlijk salaris willen verdienen, zijn we in Nederland niet zo heel open over ons salaris. Daarom waren wij benieuwd hoeveel mensen nu eigenlijk gemiddeld per leeftijd en opleidingsniveau verdienen.

Wij waren niet de enigen die hier nieuwsgierig naar waren. Het Geld College zocht het uit. Hoewel we het wel een beetje jammer vinden dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen het salaris van mannen en vrouwen (want die loonkloof tussen mannen en vrouwen is dit jaar amper gedaald) zijn de gegevens zeker interessant om eens in te zien.

verdienen
Bedragen zijn het gemiddelde brutosalaris per jaar.

Let op: dit gaat om het gemiddelde van alle lonen. Rond de 55 gaan de gemiddelde lonen naar beneden omdat mensen met het oog op hun pensioen vaak wat minder gaan werken. Meer uitleg over deze cijfers vind je op Het Geld College.

Loonkloof

We noemden net de loonkloof tussen mannen en vrouwen al. Hoewel bovenstaande gegevens er niet op ingaan, liet het CBS vorige maand weten dat de loonkloof tussen mannen en vrouwen amper gedaald is, namelijk met maar 0,6 procent. Dat betekent dat er echt nog veel moet veranderen. Zo is er nog altijd een verschil van 13,7 procent in het loon van mannen en vrouwen in dezelfde functie. En laat die veranderingen ook maar snel komen. Gaan we namelijk in dit tempo door? Dan is de loonkloof tussen mannen en vrouwen pas tussen 2044 en 2048 gedicht.

Bron: Marie Claire | Beeld: Bombshell

Laatste nieuws