Dit zijn de 5 meest vieze items in je huis

Nr.4... really?

Lees ook

Je denkt misschien direct aan de toiletbril of je deurklinken, maar nee… Volgens onderzoek zijn deze vijf items de meest vieze spullen in huis. Dat heeft overigens alles te maken met het feit dat spullen die je aanraakt – niet verrassend – ook de meeste bacteriën bevatten. Direct een fikse schoonmaakbeurt geven dus.

1. De afstandsbediening
Tja, je gebruikt ’m vast dagelijks, terwijl je misschien vlak daarvoor nog in dat pak koekjes heb gegraaid, maar kun jij je herinneren wanneer je ’m voor het laatst hebt schoongemaakt? Juist, dacht we al.

2. Computer
Uit onderzoek van de Universiteit van Arizona blijkt dat een computer vierhonderd (!) keer meer bacteriën bevat dan een toiletbril. Dit komt vooral doordat we boven onze laptop eten waardoor kruimels, etensresten en speeksel op het toetsenbord terechtkomen.

3. Telefoon
We durven best te stellen dat dit ons meest gebruikte en meest dierbare item is. Maar hoe vaak maak je ’m schoon?

4. Koelkasthandvat
Je koelkast zit vol bacteriën en schimmels en waarschijnlijk maak je die wel regelmatig schoon, maar er is een plek die vaak wordt vergeten. Namelijk: het handvat. Terwijl je de koelkast wel meerdere keren per dag opent.

5.Tas
Je zet ’m net zo makkelijk neer op de grond als op tafel. En heb je weleens op klaarlichte dag in je tas gekeken? Eh, ja… stof, kruimels, zooi. Niet gek dat je tas een broedplaats is voor bacteriën.

Meer tips voor een gezond huis? Je leest het in de nieuwe Happy in Shape die nu in de winkel ligt.

Tekst: Babette Dessing | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook