Zo vaak kun je een scheermesje gebruiken

Hoeveel scheerbeurten gaat-ie eigenlijk mee?

Lees ook

Scheren, de één doet het iedere dag, de andere alleen in de zomer en weer een andere helemaal nooit. Hoor jij bij de eerste twee, dan is het waarschijnlijk een raadsel voor je wanneer je nou eigenlijk je mesje moet vervangen. Want hoeveel scheerbeurten gaat die eigenlijk mee?

Vervangen

Vrouwen scheren al tientallen jaren fanatiek hun lichaamshaar weg en toch is er vandaag de dag nog geen eenduidig antwoord op de vraag wanneer je de messen moet vervangen. Bekende merken als Gilette stellen dat een scheermes zo’n vijf tot tien scheerbeurten meegaat. Maar we horen ook weleens dat je een scheermes moet vervangen wanneer je ‘m drie tot vier keer hebt gebruikt.

Hoe vaak scheer jij?

Hoe vaak je je shaving tool daadwerkelijk moet vervangen ligt eraan hoe vaak jij scheert. Als jij je lichaam dagelijks te lijf gaat met scheergerei, is het logisch dat het mes sneller slijt door gebruik. Is scheren voor jou maar een periodiek dingetje? Dan kunnen de messen weer sneller roesten, waardoor je ‘m ook moet verwisselen. Vraag jij je dus af of je Wilkinson nog een scheerbeurt mee kan? Gebruik dan gewoon je gezonde verstand. Glijdt de tool niet meer soepel over de huid of roest het? Dan zijn dat duidelijke tekenen dat je je scheermes moet vervangen.

Met slechte messen doorscheren

Het liefst blijf je het moment voor dat je scheermes z’n slechtste staat heeft bereikt. Voor een optimaal resultaat gebruik je het beste nieuwe mesjes. De kans is namelijk groot dat je niet alle haren meer kunt verwijderen als je scheermes te oud is. Oude cartridges zijn daarnaast ook een bron van bacteriën en die bacteriën kunnen die gevreesde scheerbultjes veroorzaken. Tijdig dat scheermes vervangen, dus!

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook