Waarom je broodclips nooit weg moet gooien

Lifehack!

Lees ook

Gooi jij de clipjes, die een zak brood sluiten, altijd weg? Niet meer doen! Je kunt ze namelijk nog goed gebruiken om je leven een stuk makkelijker te maken.

1. Tapebegin vinden

Ben jij altijd het beginnetje van je tape kwijt? Dat gebeurt ook altijd precies wanneer je ‘m nodig hebt. Je loopt maar te frunniken, maar echt snel gaat het niet. Dat probleem is vanaf nu verleden tijd. Plak als je klaar bent met je tape een clipje op de opening. Op die manier kun je het beginnetje altijd vinden en heb je nooit meer de ergernis van een verborgen begin.

2. Bladwijzer

Heb je geen bladwijzer bij de hand? Geen zorgen! Je vindt je blad gemakkelijk terug met een broodclip. Schuif de opening over de bladzijde en klap het boek dicht. Het blijft goed zitten en zal er niet uit vallen. Perfect!

3. Oordopjes ontwarren

Als je de kabel van je oordopjes helemaal in de war is, word je daar niet blij van. Om die dingen weer te ontwarren ben je wel even bezig. Gelukkig is daar een oplossing voor en je raadt het al: dat is het broodclipje! Haal je oortjes even helemaal uit de knoop en rol ze dan op. Doe er een broodclipje omheen en dit probleem zal niet meer voorkomen.

4. Stekkers identificeren

Wanneer je iets wil herstarten, kan het zo zijn dat je een stekker even uit het stopcontact moet trekken. Als jij, net als wij, gebruik maakt van stekkerdozen, dan is het dikwijls een uitdaging om erachter te komen welke stekker bij welk apparaat hoort. Dit is verleden tijd als je er broodclips omheen doen. Schrijf op het broodclipje een afkorting die slaat op het desbetreffende product en clip ze dan om de stekker heen. Dat scheelt een hoop zoekwerk!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook