Onzuivere huid? Laat deze etenswaren voortaan staan

Heb jij last van puistjes op je kin? Of verschijnen ze juist op je voorhoofd?

Heb jij vaak last van oneffenheden op je kin? Of verschijnen die nare pukkeltjes en puistjes het meest op je voorhoofd? Er zijn redenen waarom je op de ene plek van je gezicht meer last hebt van een onzuivere huid dan op de ander. Lees mee.

Onzuivere huid

Welk deel van je gezicht onzuiverheden bevat, kan veel vertellen over je eetpatroon. Welk voedsel je het beste kunt laten staan om onzuiverheden tegen te gaan, hangt dus af van de plaats van de puistjes, roodheid of rimpeltjes.

Rondom je mond en kin
Wist je dat je kin in verbinding staat met je maag? Onzuiverheden rondom je mond kunnen komen door hormonen of een lactose-intolerantie. Een verandering in je hormoonhuishouding of stress kun je verlichten met water, (groene) thee en verse groenten. Zuivel kun je beter even laten staan. De hormonen die hierin zitten kunnen namelijk zorgen voor een overproductie van huidcellen, waardoor de huid van je kin onrustig wordt. Probeer producten als melk, kaas en yoghurt dus te vermijden.

Op je voorhoofd
Je voorhoofd is gelinkt aan je blaas en spijsverteringsstelsel. Wanneer je last hebt van een onzuivere huid, kun je het beste meer water drinken en vet eten laten staan. Die portie friet met mayonaise is dus niet zo’n verstandig idee. Probeer ook toegevoegde suikers zo veel mogelijk te vermijden.

Tussen je wenkbrauwen
Dit deel van je gezicht is gekoppeld aan je lever. Pukkeltjes tussen je wenkbrauwen kunnen mogelijk wijzen op een voedselallergie. Alcohol kan ook zorgen voor onzuiverheden. Sla dat borreltje op vrijdagavond dus liever een keer over. Ook te vet of te veel bewerkt eten kan de boosdoener zijn.

Rondom je ogen
De huid rondom je ogen staat in verbinding met je nieren. Wanneer je last hebt van donkere kringen, is het aan te raden om meer water te drinken. De donkere kringen kunnen namelijk het gevolg zijn van een (milde) uitdroging.

Op je wangen
Je wangen zijn verbonden met je luchtwegen. Wanneer je last hebt van rode wangen, kan dat komen door je alcoholgebruik. Dit verwijdt namelijk de capillaire bloedvaten in je wangen, die een rode blos veroorzaakt. Probeer je alcoholinname dan ook zo veel mogelijk te beperken. Voor roken geldt overigens ook dat het de bloedvaten verwijdt en er een rode gloed op je wangen kan ontstaan.

Op je neus
Je neus is gekoppeld aan je hart. Onzuiverheden op je neus kunnen worden veroorzaakt door een hoge bloeddruk. Wanneer je hier last van hebt, is het verstandig om minder zout te eten. Heb je het vermoeden dat je een hoge bloeddruk hebt? Breng dan een bezoekje aan de huisarts, hij of zij kan je daarover duidelijkheid geven.

Bron: Kookfans | Beeld: iStock

Laatste nieuws