Sigrid ten Napel openhartig over eetstoornis: ‘Het beheerste mijn leven’

"Ik ondernam weinig tot geen sociale dingen meer"

Lees ook

Sigrid ten Napel voelt zich beter dan ooit. Maar dat is niet altijd zo geweest. Haar eetstoornis nam toen haar leven over, vertelt ze aan &C.

Eetstoornis

De actrice vertelt openhartig over de moeilijke periode in haar leven. “Mijn eetstoornis beheerste echt mijn leven. Ik durfde alleen nog maar alleen te eten en ondernam weinig tot geen sociale dingen meer”, vertelt ze. In diezelfde periode leerde ze haar vriend kennen. “Ik durfde daar in het bijzijn van hem niet aan toe te geven”, vertelt ze. En dus moest ze het moeilijke gesprek aan om hem te vertellen over haar eerstoornis. “Hij gaf me die ruimte omdat hij me niet veroordeelde. Dat ontnam, blijkbaar, spanning. Ik had het er nog nooit met iemand op die manier over gehad.”

Verandering

Hij bleek de ware te zijn, want hij wist precies hoe hij met haar stoornis om moest gaan. “Bij hem mocht ik gewoon zíjn. Toen we net samenwoonden, at ik in een ander deel van de kamer, met m’n laptop op schoot ter afleiding. Later aten we wel samen, maar mocht hij me bijvoorbeeld tijdens het eten liever niet aanraken. Het heeft tijd gekost, maar door de eetstoornis te erkennen en te bespreken heeft er langzaamaan een gigantische verandering kunnen plaatsvinden.”

Nu gaat het weer goed met Sigrid en kan ze trots zeggen dat ze van haar eetprobleem af is. Ook dankzij haar vriend. “Ik had het nooit durven hopen, maar ik ben er vanaf. Ik durf alles weer te eten, zelfs in gezelschap van mensen.”

Bron: RTL, &C | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook