Hierom is een afhaalpizza nooit helemaal doorgesneden

Best logisch als je het eenmaal weet.

Lees ook

Het is je vast weleens opgevallen dat een afhaalpizza nooit helemaal is doorgesneden. En hoewel dat misschien niet altijd even handig is, zit er best een logische reden achter. 

Niet doorgesneden

Niet is handiger dan een pizza die al in kant en klare punten is gesneden. We weten immers allemaal dat het een hels karwei kan zijn om er doorheen te komen met een mes of pizzasnijder. Het is dan ook altijd weer een teleurstelling als je een pizza hebt besteld en de doos opent: hij is weer niet doorgesneden. Althans, dat lijkt zo. Want de pizza is wel degelijk doorgesneden. Een afhaalpizza wordt alleen niet helemaal doorgesneden en dat heeft een logische reden, zo ontdekten we dankzij het programma Snackmasters.

Losse pizzapunten

Beeld je eens in wat er gebeurt als je allemaal losse pizzapunten in een pizzadoos stopt en deze aan de bezorger meegeeft, die vervolgens op hoge snelheid naar jouw huis scheurt op de pizza warm af te leveren. De toppings zullen, net als de pizzapunten zelf, door de hele doos geslingerd worden, waardoor het er niet heel appetijtelijk meer uitziet. Best logisch dus, dat een afhaalpizza niet helemaal doorgesneden wordt. Daardoor blijven alle stukken netjes op hun plek liggen. Je hoeft ze alleen nog maar los te scheuren en het genieten kan beginnen!

Pizza snijden

Doordat de pizza al half doorgesneden is, hoef je zelf niet veel moeite meer te doen met een pizzasnijder of scherp mes. Als je zelf pizza hebt gemaakt, is dat echter een ander verhaal. Dan zul je ‘m natuurlijk eerst moeten snijden – en dát is nou net een struggle waar veel mensen tegenaan lopen. De oplossing is dichterbij dan je denkt: een schaar. Ja echt, dit werkt ontzettend goed. Er bestaan zelfs heuse pizzascharen. Deze techniek wordt zelfs in Italië gebruikt, dus het is approved!

Bron: Fem Fem, Kookfans | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook