Met deze 4 tips hou jij je snackbui onder controle

Lees ook

Je kent het vast wel: je hebt van die dagen dat je alles wat los en vast zit naar binnen wil werken. Het liefst zo ongezond mogelijk. Niet omdat je honger hebt, niet omdat je er zin in hebt, maar gewoon omdat het er is en je onverklaarbare cravings hebt. Daar mag je je natuurlijk best aan overgeven. Maar gebeurt het je naar jouw idee net even te vaak? Dan zijn er gelukkig ook manieren om jezelf te beschermen.

1. De tijd nemen

Rennen, vliegen en weer door: we komen allemaal chronisch tijd tekort. Toch is het belangrijk om de tijd te nemen voor de drie belangrijkste maaltijden van de dag: ontbijt, lunch en diner. We snappen dat het heel verleidelijk is om wat eten naar binnen te schuiven achter je laptop, onderweg in de auto of ergens tussendoor, maar dat is niet het meest verstandige. Hoe langer je over je eten doet, hoe meer je verzadigd raakt. En daardoor zul je dus ook minder snel naar een snack grijpen.

2. Uit het zicht

Als je snacks de hele dag in het zicht liggen, is de kans veel groter dat je ernaar zult grijpen. Leg ze dus uit het zicht. Stop snoepjes, koekjes en andere lekkernijen in je bureaulade, een kast of een andere plek. Het maakt niet uit, zolang jij er maar geen zicht op hebt. Pak alleen een snack als je er écht zin in hebt.

3. Veel drinken

Soms eten we, omdat we denken dat we trek hebben, maar in feite hebben we dorst. Het klinkt misschien gek, maar het is echt waar. Het is dus belangrijk om genoeg water en thee te drinken gedurende de dag. Dus, als je de volgende keer naar een snack verlangt: eerst een glas water drinken!

4. Eiwitten en vezels

Het is vast geen nieuws meer dat eiwitten en vezels belangrijk zijn voor een lang verzadigd gevoel. Zorg er dus voor dat je deze voedingsstoffen voldoende binnenkrijgt. Eiwitten worden langzaam verteerd en vullen daarom langdurig. Deze zitten onder andere in vlees, vis, zuivel, eieren, peulvruchten en noten. Qua vezels adviseert het Voedingscentrum om dagelijks dertig tot veertig gram binnen te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan havermout als ontbijt, een goede start van de dag!

Bron: Kookfans | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook