Holly Mae Brood openhartig over thin shaming: ‘Mensen vragen zich af of ik een eetprobleem heb’

"Laten we elkaar gewoon eens mooi vinden zoals we zijn."

Lees ook

Holly Mae Brood is er klaar mee. Net als fat shaming, is ook thin shaming volgens haar erg pijnlijk. “Ik kan er niets aan doen dat ik heel dun ben.”

Thin shaming

Waar het in de media vaak gaat over fat shaming, vindt Holly Mae Brood thin shaming net zo erg. De presentatrice is slank gebouwd en kan daardoor vaak op commentaar rekenen. “Ik kan er niets aan doen dat ik heel dun ben, ik denk écht dat ik iedereen eruit eet”, vertelt ze aan Grazia. “Zelf ben ik heel blij met mijn figuur, maar ik krijg ook wel opmerkingen als: ‘Jeetje, wat ben jij dun’, of mensen vragen zich af of ik een eetprobleem heb.”

Van Holly mogen mensen zich meer op zichzelf focussen en minder druk bezig zijn met hoe anderen eruitzien. “Laten we elkaar gewoon eens mooi vinden zoals we zijn.”

Vermoeiend

Holly staat gelukkig stevig in haar schoenen ervaart geen extra druk vanuit social media om aan bepaalde schoonheidsidealen te voldoen. Wel vindt ze social media soms vermoeiend. “Dan denk ik: laat me alsjeblieft met rust, ik hoef niet elke dag te weten welk broodje jij eet en naast welke palmboom je nu weer ligt”, vertelt ze. “Dan ben je lekker met je vriend op vakantie, waarom moet je dan dertig Stories per dag plaatsen?”

Perfectionisme

Wel ervaart de Love Island-presentatrice soms druk vanuit zichzelf, omdat ze hoge eisen stelt. Vooral op werkgebied. “Ik vind niet snel iets goed wat ik heb gedaan. Ik denk dat mijn perfectionisme soms irritant kan zijn voor de mensen om mij heen”, legt ze uit. “Ik kan echt kortsluiting in mijn hoofd krijgen omdat ik denk dat ik iets niet kan. Terwijl ik er ook wel wat meer op mag vertrouwen dat ze me niet voor niets hebben gevraagd.”

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook