8x Waarom kickboksen zo goed voor je is

Celebs als Megan Fox, Lauren Conrad en Kate Upton zijn niet voor niets fan.

Lees ook

Kickboksen alleen voor grote, brede mannen? Welnee! De sport is voor iedereen, of je nou jong of oud, man of vrouw, beginner of ervaren bent. . Overweeg jij ook om te gaan kickboksen? Doen! Hieronder 8x waarom de sport zo goed voor je is.

Kickboksen

Oké, first things first: als recreant is het niet goed om direct all out te gaan en wedstrijden te gaan kickboksen. Wij hebben het in dit artikel over kickboksen op de zak of padsen. Bij padsen ben je samen en houdt je tegenstander kussentjes vast waar je op moet slaan en trappen. Want: bij kickboksen gebruik je dus en je handen én je voeten. Een full body workout dus! Ook celebrities als Megan Fox, Lauren Conrad en Kate Upton zijn fan en dat is niet zonder reden.

Verbranden
Je verbrandt per intensieve kickboks workout (van 1 uur) tussen de 400 en 800 calorieën. Uh, hallo! Nog meer redenen nodig?

Kracht
Naast het verbranden van calorieën train je ook elke spier in je lichaam. Dus ook een strakke, toned body is het resultaat van flink kickboksen.

Verdediging
Je zelfvertrouwen kan er van groeien! Omdat je weet hoe je je moet verdedigen, mocht dit ooit aan de orde komen, voel je je krachtiger dan ooit te voren.

Conditie
Naast verbranden en kracht heb je ook flink wat uithoudingsvermogen nodig om het een uur vol te houden. Je werkt dus ook aan je conditie.

Abs
Je gebruikt alle spieren. Maar vooral de spieren rondom je core worden belast. Je moet steeds indraaien en alle kracht komt eigenlijk uit je buik. Well hello sexy abs!

Explosiviteit
Door de explosiviteit van de training train je ook je hart en vaatstelsel. Dat is dus overal goed voor.

Andere spieren
Je traint ook andere spieren en bewegingen dan bij klassieke cardio sporten zoals hardlopen, zwemmen of fietsen. Omdat de bewegingen als het goed is niet alledaags zijn (je slaat niet dagelijks iemand in elkaar, gaan we vanuit) train je dus andere bewegingen.

Afreageren
Beetje geïrriteerd om die vervelende collega? Loopt je hoofd over van gedachten? Heb je je kapot geërgerd aan het verkeer? Met kickboksen verzet je je gedachten. Je slaat letterlijk alles van je af en daarna ben je helemaal zen.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook