Temptations Aylin heeft PTSS: ‘Ik kreeg suïcidale gedachtes en heb me laten opnemen bij de crisisdienst’

Achter haar Instagramfoto's ging een flinke hoeveelheid verdriet schuil.

Lees ook

Aylin kun je kennen van haar grote Instagram following, maar ook van Temptation Island. In het verleidingsprogramma stelde ze haar relatie met Efrain op de proef. Maar achter de gorgeous foto’s die Aylin regelmatig deelt op Instagram, ging een flinke hoeveelheid verdriet schuil.

Post-traumatisch stress-syndroom

“Lieve iedereen, ik heb een lange tijd nagedacht om dit te delen maar het leek me toch goed om te doen”, begint Aylin haar bericht op Instagram. Ze legt uit dat ze graag eerlijk wil zijn en niet alleen de mooie kanten van haar leven wil delen. “Namelijk een half jaar geleden hebben jullie mij mijn eerste paniekaanval ooit zien hebben”, legt ze uit.

Ze vervolgt: “Ik besefte steeds meer dat ik eigenlijk mijn hele leven non-stop heb moeten vechten en nu misschien voor het eerst een beetje rust heb. Waardoor ook alle trauma’s in één klap naar boven komen.” En dat heeft een behoorlijke impact gehad op Aylin. Ze legt uit dat ze de diagnose PTSS heeft gekregen. “Tot ik op een punt kwam waarbij ik veel suïcidale gedachtes kreeg en ik mezelf heb laten opnemen bij de crisisdienst. Zij hebben mij supergoed geholpen.” Ook deelt de beauty dat ze nu in therapie zit en veel steun haalt uit haar relatie met Efrain.

Aylin ptss

Therapie

Ook beantwoordt Aylin in haar Stories vervolgens enkele vragen van haar followers over haar diagnose en therapie. Zo vraagt een volger haar hoe Aylin de moed heeft verzameld om er zo openhartig over te posten. “Tijdens het begin van mijn PTSS-klachten werd ik door veel mensen uitgescholden dat ik niet spoor, gek ben, etc. Ik heb toen ook alle mensen verwijderd uit mijn leven waar ik echt last van had”, schrijft ze. Bovendien laat ze dapper weten: “Als je erover praat, weet je maar nooit wie je ermee zou kunnen helpen.”

Ook deelt Aylin hoe zij met haar therapeut een soort stoplichtsysteem heeft opgesteld wanneer een volger haar vraagt hoe ze omgaat met paniekaanvallen. “Het beste blijft een therapeut maar misschien heb je hier iets aan voor de time being. Soms zijn wachtrijen heel lang. 😩”

Mental Health Awareness

Ook deelt Aylin dat ze hoopt dat ze anderen kan helpen door haar verhaal te delen. “Ik hoop dat de mensen die zichzelf herkennen zich minder alleen voelen en misschien ook in therapie durven gaan”, laat ze weten via haar Stories. In haar post gebruikt ze dan ook de hashtag #mentalhealthawareness.

Het gaat nu in elk geval naar omstandigheden goed met Aylin. “Ik ben nog niet waar ik mentaal wil zijn maar het gaat inmiddels beter dan ooit”, deelt ze. Gelukkig maar! We wensen Aylin veel sterkte toe en natuurlijk heel veel liefde met Efrain.

Heb je zelf last van suïcidale gedachten of heb je een mental health crisis? Zoek dan hulp. Bel bijvoorbeeld met 0800 – 0113 of check 113.nl voor online therapie en chatmogelijkheden.

Bron: Grazia | Beeld: Temptation Island

Laatste nieuws

Zie ook