Lizzo is kritiek op lichaam zat: ‘Ik weet dat ik dik ben’ 

'Kunnen we nu verdergaan?'

Lees ook

Steeds meer celebs spreken zich uit over hoe toxic het kan zijn dat hun gewicht altijd maar het onderwerp van het gesprek is. Zo smeekte Bridgertons Nicola Coughlan haar volgers onlangs om geen opmerkingen meer te maken over haar lichaam. En ook Lizzo is het zat dat ze elke keer ongevraagde meningen over haar lichaam voor haar kiezen krijgt. 

Stereotypering

Lizzo staat deze week op de cover van People’s Women Changing the World-issue. In een groot interview met het magazine spreekt ze openhartig over haar carrière, muziek, racisme, en haar lichaam: “Ik – en zoveel anderen die op mij lijken – worden niet op waarde geschat en ondergewaardeerd, en daarom krijgen wij geen kansen”, liet ze weten in een behind the scenes-video van het magazine.

Ook deelt ze dat vrouwen zoals zij vaak worden gestereotypeerd als ‘de dikke vrouw die onzeker is’ of de ‘grappige, dikke vriendin’. Als het aan Lizzo ligt moet daar zo snel mogelijk verandering in komen. “Ik wil dat we uit die stereotypering bevrijd worden.” 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lizzo (@lizzobeeating)

Body Icon

De rapper is altijd heel uitgesproken over topics als body image. En hoewel ze echt nog weleens onzeker is over haar lichaam, is ze nu vooral blij met haar lichaam: “Ik vind dat ik een heel mooi lichaam heb. Ik ben een body icon, en ik omarm dat elke dag steeds meer.” 

“Het is misschien niet iemands ideale lichaamstype, net zoals Kim Kardashian niet iemands ideaal is. Maar zij is een body icon en heeft een modern-day beauty standard gecreëerd.” Lizzo voegt hieraan toe dat ze in haar kracht stapt om zelf ook een beauty standard te creëren.

Kritiek

Hoewel Lizzo van zich af kan bijten als iemand haar bekritiseert om haar looks, geeft ze toe dat het behoorlijk vermoeiend is als mensen er continu over beginnen: “Oké, we weten allemaal dat ik dik ben”, deelt de rapper. “Ik weet dat ik dik ben. En dat maakt me niks uit. Ik vind mezelf mooi en ik ben gezond. Dus kunnen we nu verdergaan?” Hear, hear! 

Bron: People, Eating Well | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook