Deze vrucht kun je het beste eten om suiker cravings te voorkomen 

Voor ons geen straf!

We hebben allemaal weleens van die momenten dat we snakken naar iets zoets. Het kan dan ontzettend moeilijk zijn om die reep melkchocolade links te laten liggen. En hoewel je echt weleens toe mag geven aan een suiker craving, is er ook een vrucht die je kunt eten om een suiker craving te voorkomen. 

Food cravings

Wist je dat vrouwen veel vaker food cravings hebben dan mannen? Uit een onderzoek van Journal of Nutrition over vet en suiker cravings blijkt dat tot ruim 97% van de vrouwen weleens food cravings heeft ten opzichte van 68% van de mannen. 

Suiker cravings ontstaan vaak als iemand (te) weinig koolhydraten en/of eiwitten binnenkrijgt of te weinig drinkt. Volgens diëtist en voedingsdeskundige Sydney Greene is het dan ook belangrijk om fruit te eten dat veel vezels bevat om eetbuiten te voorkomen. “Je kunt het best fruit eten dat langzaam verteerd in combinatie met een bron van vet en proteïne om je cravings de baas te zijn”, deelt ze met Eat This, Not That!

Avocado’s

Hoewel een suiker craving je lichaam kan waarschuwen dat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt – dus zorg goed voor jezelf – zijn er ook voedingsmiddelen die deze cravings kunnen voorkomen. Maar wat is de beste fruitsoort om te eten als je zin hebt in iets zoets? Avocado’s!

“Avocado’s bevatten veel vezels en gezonde vetten om die suiker cravings tegen te gaan”, deelt Greene. “Niet alleen zijn ze een goede bron van eiwitten, maar ze bevatten ook onverzadigde vetten die een grote rol spelen als het gaat om het tevredenstellen van je lichaam.” 

Bloedsuiker

Een andere reden waarom je last kunt hebben van suiker cravings is als je bloedsuikerspiegel te veel schommelt. Als het een paar uur geleden is dat je hebt gegeten, kan je bloedsuikerspiegel dalen. Dit kan resulteren in een hongerig gevoel en waardoor je meer eet en meer calorieën binnenkrijgt om je bloedsuikerspiegel weer op peil te krijgen. Probeer er daarom voor te zorgen dat je je bloedsuikerspiegel steady houdt. 

Volgens een studie van Nutrients blijkt dat het eten van avocado’s kan voorkomen dat je bloedsuikerspiegel ups en downs heeft. Daarnaast zorgen de vezels in de avocado ervoor dat je spijsvertering vertraagt. Daardoor daalt je bloedsuikerspiegel na het eten geleidelijk, in plaats van dat het snel zakt. Wij gaan voortaan maar vaker avocado’s eten!

Bron: Eat This, Not That! | Beeld: iStock

Laatste nieuws