Sarah van Soelen openhartig over drugsverslaving

'Ik wilde niks meer voelen.'

Lees ook

Sarah van Soelen is pas 26, maar heeft al een bewogen leven achter de rug. In de podcast Wat kan er nou gebeuren? van Najib Amhali en Reda Saleh vertelt ze openhartig over haar verleden. 

Drank en drugs

Sarah heeft een veelbewogen jeugd gehad. Ze was slechts een jaar of dertien toen ze begon met drinken en roken. Sarah deed dit niet thuis, maar altijd met vrienden in Vlaardingen.

Niet veel later kwam de blondine in aanraking met hasj. Ze herinnert zich nog goed dat ze hier elke keer tijdens gym een enorme lachkick door kreeg. Als ze dan thuiskwam, zag haar moeder meteen haar rode ogen. “‘Mam, ik heb zo’n last van hooikoorts’, zei ik dan. Ik heb ook echt hooikoorts, dus ik gooide het daar gewoon op”, vertelt Sarah over die periode aan Najib en Reda.

Cocaïne

Toen Sarah een jaar of zeventien was kwam ze voor het eerst in aanraking met harddrugs, waaronder cocaïne. In die periode ging ze bijna dagelijks op stap. “Ik was nooit en te nimmer thuis, ik was alleen maar in de stad. Iedereen kende me”, vertelt de beauty. “Ik kwam een zaak binnen en de wodka sprite stond al klaar.”

Van maandag tot zondag: Sarah wist altijd wel ergens een feestje te vinden. Enne, een feestje was voor haar niet compleet zonder drugs. De Rotterdamse vertelt dan ook dat zij áltijd coke bij zich moest hebben. “Wat ik ook ging doen, al ging ik twee dagen door of wat dan ook, ik moest sowieso nog hebben voor in mijn auto onderweg naar huis.”

‘Niet verslaafd’

Hoewel Sarah niet zonder alcohol of drugs kon, had ze dit zelf lange tijd niet door. “Ik heb altijd tegen mezelf gezegd: ‘Ik ben niet verslaafd en ik kan het ook niet worden; ík kan daar tegen’”, hield ze zichzelf jarenlang voor. Ze zag dan ook geen reden om haar leven om te gooien. “Ik werkte gewoon, ik ging uit, ik verdiende m’n geld en had m’n vrienden en familie. Eigenlijk was m’n leven gewoon goed, dus bij mij kon het niet op”, vertelt ze.

Leegte

Het turning point kwam toen haar beste vriend ingreep. “Saar, het gaat niet goed hè?”, vroeg hij. In eerste instantie reageerde Sarah nog boos en ontwijkend op die vraag. “Maar toen ging-ie over die leegte praten, en dacht ik: f*ck, dat heb ik ook.”

“Je bent met tachtig man, maar toch ben je alleen”, vertelt Sarah over de leegte die ze destijds probeerde te verdoven met alcohol en cocaïne. “Ik wilde het liefst helemaal niks voelen”, herinnert ze zich nog goed.

Inmiddels is Sarah al twee jaar clean, maar zeker niet minder gezellig. “Ik ben nog steeds gezellig. Ik ga niet in een hoekje zitten; ik ben gewoon nog steeds Saar.”

Bron: Grazia, Shownieuws | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook