Bella Hadid voor het eerst openhartig over plastische chirurgie: ‘Ik voelde me het lelijke zusje’

Het model worstelt al jarenlang met haar mental health.

Lees ook

Bella Hadid heeft haar openhartigste interview tot nu toe gegeven aan Vogue Magazine. Ze vertelt voor het eerst over de plastische chirurgie die ze heeft laten doen, haar verleden met anorexia en de depressie waar ze al lange tijd mee worstelt.

Plastische chirurgie

Het 25-jarige model heeft ondanks hardnekkige roddels en foto’s uit haar kindertijd altijd volgehouden dat ze niets aan haar uiterlijk heeft laten doen. Tot nu. Aan Vogue Magazine vertelt ze dat ze slechts 14 jaar jong was toen ze een neuscorrectie liet doen en daar nu spijt van heeft. “Ik had gewild dat ik de neus die moeder natuur me heeft gegeven had gehouden, ik denk dat ik er nu in zou zijn gegroeid.”

Bella ontkent dat ze nog meer aan zichzelf heeft laten sleutelen. “Mensen denken dat ik mijn hele gezicht heb laten verbouwen omdat ze een foto van me hebben gezien waarop ik een puffy tiener-gezicht heb. Ik weet zeker dat niemand er hetzelfde uitziet als toen ze 13 waren”, zegt ze. “Ik heb nooit fillers gebruikt, dat gerucht wil ik graag de wereld uit helpen. Ik heb er niks op tegen, maar het is niks voor mij. En wie denkt dat ik mijn ogen heb laten liften: dat is gezichtstape. Een eeuwenoud trucje.”

Mental health

Haar neuscorrectie kwam voort uit onzekerheid, legt Bella uit. Ze vergeleek zichzelf altijd met haar zus Gigi. “Ik voelde me altijd minder cool”, zegt ze. “Ik was de lelijke zus. De brunette. Niet zo extravert als Gigi. Dat is wat mensen echt tegen me zeiden. En als je het vaak hebt gehoord, dan ga je het geloven.”

Het zorgde ervoor dat ze lang heeft geworsteld met haar mentale gezondheid. “Ik vraag me weleens af hoe een meisje met zoveel onzekerheden, angsten, depressie, een eetprobleem, die er niet van houdt om aangeraakt we worden en een intense sociale angst heeft in dit wereldje overleeft? Maar door de jaren heen werd ik een goede actrice”, vertelt ze. “Ik zette een glimlach op, een sterk gezicht. Maar ondertussen werd ik drie jaar lang iedere ochtend hysterisch en in tranen wakker. Alleen. Ik liet het aan niemand zien. Vervolgens ging ik naar werk, huilde ik tijdens de pauze weer in mijn kleedkamer, maakte de dag af, ging terug naar mijn hotel, huilde daar weer, werd de volgende ochtend wakker en deed alles over.”

Depressie

De kritiek op haar uiterlijk werkte niet mee. Bella had het gevoel dat ze het niet waard was om een supermodel te zijn. “Mensen gaven me het gevoel dat ik mijn succes niet verdiende. Mensen hebben altijd wat te zeggen. Ik wil graag zeggen dat ik nooit ben begrepen in deze industrie en door de mensen om me heen.”

Het kwam zo ver, dat ze zich twee weken liet opnemen voor een depressie. “Ik wist zo lang niet waar ik nou eigenlijk om huilde. Ik heb me altijd zo bevoorrecht gevoeld en dat zorgde ervoor dat ik me nog slechter voelde. Mensen zeiden: je leeft een geweldig leven, hoe kun je nou klagen?” legt ze uit. “Daardoor kreeg ik het gevoel dat ik het recht niet had om me slecht te voelen, waardoor ik het recht niet had om hulp te zoeken, wat de problemen alleen maar erger maakten.” Daar leerde ze om te gaan met de demonen in haar hoofd, zoals ze zelf uitlegt.

Anorexia

Een ander gevolg van haar onzekerheid was dat ze als tiener anorexia ontwikkelde. Ze is er van overtuigd dat de medicijnen die ze kreeg voorgeschreven voor haar concentratieproblemen een eetlust remmend effect hadden. Dat was het laatste zetje wat ze nodig had om een eetprobleem te ontwikkelen. “Ik had een app waarmee ik calorieën kon tellen, het was duivels. Ik ging naar school met drie frambozen en een stengel selderij. Nu realiseer ik me dan het voor mij een manier was om de controle over mezelf te hebben, omdat ik het gevoel had dat nergens anders controle over had.” Haar eetprobleem heeft ervoor gezorgd dat ze tot op de dag van vandaag nog steeds niet graag in de spiegel kijkt.

Haar dagelijkse leven is nu gericht op haar mentale gezondheid, vertelt ze. Want ze heeft zich gerealiseerd dat dat belangrijker is dan wat dan ook. “Alls wat ik doe, is om er zeker van te zijn dat ik mijn hoofd boven water houd en niet terug val.”

Bron: Daily Mail | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws

Zie ook