Deze plekken in een hotel zijn het meest onhygiënisch

Yikes!

Lees ook

Woohoo, reizen kan weer! Heb jij al een zonnige bestemming op het oog? Of misschien zelfs al een vakantie geboekt? Dan kijk je waarschijnlijk nu al uit naar je kamer in het hotel. Maarre, is die écht zo smetteloos als we denken?

Hotelkamer

Je wilt het beste hotel kiezen voor je reis, en een van de grote overwegingen is hygiëne. Het spotten van een stofje hier en daar is één ding, maar er zijn verhalen over schoonmakers die de kamers helemaal niet schoonmaken. Zijn deze verhalen waar? De schokkende waarheid is ja, en het gebeurt vaker dan je denkt. Deze gids geeft je inzicht waar de vuilste delen van een hotelkamer zich bevinden.

1. De kussensloop
Wanneer je een hotel verlaat, verwacht je dat de kussensloop wordt verschoond en dat de volgende gast een nieuwe, schone kussensloop heeft. Dit gebeurt wel, meestal. Maar zelfs in de tophotels zijn er weleens schoonmakers die het kussen gewoon opkloppen en terug op het bed leggen als er geen zichtbare vlekken zijn.

2. De afstandsbediening
Je bent terug van een dagje de toerist uithangen en je wil gewoon even ontspannen met een wijntje en je favoriete tv-progamma. Maar denk aan je eigen schoonmaakroutine. Desinfecteer jij de afstandsbediening van jouw tv? De meesten van ons moeten toegeven dat we dat niet doen. Nou, als jij het niet regelmatig doet, is de kans groot dat de schoonmaakster van het hotel het ook niet doet. Het kleine apparaatje wordt vaak over het hoofd gezien.

3. De sprei
Een sprei is een decoratieve deken die ervoor zorgt dat de kamer er ‘mooi’ uitziet. Maar hotelmedewerkers en verborgen onderzoeken hebben een vreselijke waarheid aan het licht gebracht. De sprei wordt namelijk bijna nooit schoongemaakt. Ze worden pas schoongemaakt als er vlekken beginnen op te duiken. Zelfs in tophotels worden deze dekens vaak maar vier keer per jaar gewassen…

4. De glazen
Schoonmaaksters zullen een van de twee dingen doen. Ze spoelen het glas om in de badkamer, zonder gebruik te maken van afwasmiddel of zelfs warm water. Of ze gebruiken ze een speciale reinigingsvloeistof.

5. De telefoon
Een snel telefoontje naar de roomservice om te vragen naar wat te eten. Of een wake-up call als je voor werk in een hotel verblijft. Maar wist je dat de telefoon drie keer zoveel ziektekiemen heeft dan elk ander item? De telefoon kan soms zelfs meer ziektekiemen hebben dan de toiletpot. Yikes!

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Door deze 5 reis-hacks bespaar je veel geld tijdens je vakantie

Door deze 5 reis-hacks bespaar je veel geld tijdens je vakantie

Ben jij in je hoofd al bezig met zomervakantie? Dan zijn deze tips voor jou vast een lot uit de loterij!
'Ik slikte 200 laxeerpillen per dag'

Claudia: ‘Ik slikte 200 laxeerpillen per dag’

Dat ene pilletje per dag werden er al snel meer...