Kim Feenstra: ‘Ik vroeg of ze kon garanderen dat we met een levende baby naar huis gingen’

Het model is openhartiger dan ooit over IVF en haar zwangerschap.

Lees ook

Kim Feenstra is er altijd open over geweest dat ze zwanger is geworden door IVF. In de nieuwe &C vertelt ze openhartiger dan ooit over het traject, de zwangerschap en de geplande keizersnede. “De navelstreng zat niet één of twee keer, maar vijf keer om zijn nekje.”

Eileiders verwijderd

Het model had altijd een sterke kinderwens, maar voelde ook dat er iets niet klopte. Ze vroeg haar huisarts om een echo en kreeg gelijk. “Er bleek iets mis met mijn eileiders, hieraan ben ik meteen geopereerd”, vertelt ze aan &C. Haar eileiders werden verwijderd, waardoor ze meteen wist dat ze nooit op de natuurlijke manier zwanger zou worden. “Het klinkt gek, maar het gaf een bepaalde rust. Ik wist tenminste waar ik aan toe was.”

Verstrengeling

Na twee IVF pogingen was het raak. Kim genoot ondanks de misselijkheid met volle teugen van de zwangerschap en was gelukkiger dan ooit. Tot de 34e week. Ze voelde haar baby niet meer. “De eerste echo gaf niks geks aan, maar ik wilde een second opinion”, zegt ze. “Ik had een raar voorgevoel, uiteindelijk terecht. Brooklyn lag in een verstrengeling. De navelstreng zat niet één of twee keer, maar vijf keer om zijn nekje.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door &C (@andcgram)

Geplande keizersnede

Een geplande keizersnede wilde het ziekenhuis niet doen. De baby had volgens hun nog genoeg ruimte en het zou wel goed komen. “We hebben twee dagen lang discussie gevoerd. Ik vroeg de gynaecoloog of ze me kon garanderen dat we met een levende baby naar huis zouden gaan. Ik zei: ik wil dat er nú geluisterd wordt, anders ga ik hier de grootste stennis schoppen die jullie ooit hebben gezien.” Met 37 weken werd Brooklyn met een geplande keizersnede geboren.

Gevoel

Na de geboorte kreeg Kim te horen dat de navelstreng zo kort was, dat een natuurlijke bevalling nooit goed was gegaan. Voor haar nogmaals een teken dat ze het juiste had gedaan door aan te dringen op een keizersnede. Dat wil ze alle aanstaande moeders dan ook echt op het hart ­drukken: “luister naar je gevoel, vecht voor wat je wil. Jíj draagt je kind. Je voelt intuïtief wel aan wat het beste is.”

Bron: &C | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook