Alles wat je moet weten over Negging: de nieuwe, zorgwekkende manier van flirten

Negging is alles behalve gezond.

Lees ook

Er zijn veel verschillende manieren van flirten, waaronder Negging. Heb jij al gehoord van deze term? We kunnen verklappen dat het slecht nieuws is. Deze manier van flirten is namelijk allesbehalve gezond en zelfs erg zorgwekkend. Wij praten je bij.

Negging

Flirten en plagen gaan hand in hand. Veel mensen vinden het leuk om wat grapjes over de ander te maken, maar negging is van een heel ander niveau. Deze manier van ‘flirten‘ heeft als doel om je zelfvertrouwen aan te tasten, zodat je sneller voor iemand valt.  “Negging is een manier om mensen te versieren. Het is een negatieve opmerking verpakt als compliment om de onzekerheid van iemand te activeren. Het doel van de ‘neg’ is de ander te intrigeren en tegelijkertijd in de war te brengen. Dit om het zelfvertrouwen net genoeg te doen wankelen, zodat ze zal ingaan op jouw avances”, legt Urban Dictionary uit.

Emotionele manipulatie

De emotioneel manipulatieve flirttechniek kwam onlangs onder de aandacht door de komst van een nieuwe Islander in Love Island UK. Engelse kijkers keken vol verbazing toe hoe nieuwkomer Danny Bibby aan Lucinda Strafford uitlegde waarom hun ‘romance’ niet werkte: “Ik ben niet het type dat je zal achternajagen zoals een kleine hond. Ik sla je eerder een paar keer neer en plaag je wat.”

Maar daar bleef het niet bij. “Je bent zoals een matzwarte Lamborghini waarin ik graag zou rijden, maar als ik de sleutel erin steek doet hij het gewoon niet. Ik heb al een paar onderdelen vervangen, maar hij doet het nog steeds niet. Hij staat nog steeds in de garage.”

Verbaasde reacties

Kijkers van Love Island waren woest na de uitzending – en lieten dat goed blijken op Twitter. Zo schrijft iemand: “Ik sla je een paar keer neer?! Gaf Danny nu net openlijk toe dat hij aan negging doet?” Een ander tweet verbaasd: “Hij vergelijkt haar letterlijk met een kapotte auto en ze begint te giechelen?”

Uiteindelijk hebben de negatieve opmerkingen van Danny geen succes gehad. Sterker nog: Love Island ontving na de aflevering in kwestie meer dan 1.500 klachten.

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook