Monica Geuze: ‘Ik was het liefst op de eerste dag van de persconferentie zwanger geweest’

Haar gedachten draaien overuren.

Lees ook

Monica Geuze is dolgelukkig met haar vriend Rob en dochter Zara-Lizzy. Maar ze heeft ook een tijd niet lekker in haar vel gezeten door de coronacrisis én haar kinderwens-dilemma.

Therapie

De vlogger vertelde onlangs openhartig dat ze in therapie was gegaan. Ze zat niet lekker in haar vel en voelde zich onrustig doordat de wereld stil kwam te liggen wegens de coronapandemie. Monica kwam erachter dat ze ook middenin een dertigersdilemma zat. “Ik worstelde vooral met het feit dat ik geen controle heb over het plannen van mijn leven. Daar kan ik onrustig en gefrustreerd van worden, omdat ik geen grip heb op hoe het leven loopt”, legt ze uit aan Grazia. Daarbij kampt ze met een angst dat ze elk moment dood kan gaan. “Daardoor probeer ik elke dag te leven alsof het mijn laatste is. Dat is misschien ook niet verstandig, want je moet wel doseren. Het is niet houdbaar om elke dag de max eruit te halen.”

Wat nu?

Iets wat ze bijvoorbeeld anders had gezien in haar leven, is van tevoren weten dat de coronacrisis zoveel impact op het dagelijkse leven zou hebben, zodat ze daar beter op kon inspelen. “Als ik van tevoren had geweten hoe het coronatijdperk eruit had gezien, dan was ik het liefst op de dag van de eerste persconferentie zwanger geweest – als dat was gelukt natuurlijk”, vertelt ze. “Idealiter zou het fantastisch geweest zijn om zwanger te zijn tijdens de lockdown, te bevallen en in alle rust de kraamtijd te beleven. Dan had ik nu alweer een kind van anderhalf rondlopen, maar die tijd zijn we inmiddels voorbij. Dan denk ik: wat nu?”

Kinderwens

Het onderwerp kinderen is één van de dingen die haar bezig houdt. Want wat wil ze nou eigenlijk? Daar is ze zelf ook nog niet over uit. “Moet ik pas op mijn vijfendertigste aan een tweede beginnen? Wil ik dat ik straks twee kinderen heb die erg ver uit elkaar liggen qua leeftijd of wil ik dat juist niet? Of wil ik helemaal geen tweede?” vraagt ze zich af. “Op dit moment ben ik zo ontzettend druk met werk dat ik niet zou weten hoe het moet reilen en zeilen met twee kids thuis. Er moet echt een moment komen dat ik in rustiger vaarwater zit en er ruimte voor is.”

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook