Aha! Dus dit is wat er gebeurt met alle niet-verkochte paaseitjes

Dus zo zit dat.

Als het goed is heb je dit weekend flink wat paaseitjes weggewerkt, maar tóch liggen de schappen nog vol met chocolade van de paasdagen. Al snel verdwijnen ze uit de winkels, maar wat gebeurt er dan mee? RTL Z zocht het uit.

Bewaren of weggooien?

Uit het onderzoek van RTL Z bleek dat supermarkten de paaseitjes vrijwel nooit een jaar bewaren. Een woordvoerder van het Zwitserse chocolademerk Lindt legt uit waarom dat niet gebeurt: ”We werken met verse producten en de kwaliteit neemt af als de eitjes te lang bewaard worden.” Een goed excuus dus om alle eitjes die je thuis nog hebt liggen zo snel mogelijk op te eten en ze niet tot volgend jaar te bewaren. Maar betekent dit voor supermarkten dat ze alle overgebleven eitjes moeten weggooien?

Geen verspilling

Uit het onderzoek blijkt gelukkig dat de paaseitjes niet worden weggegooid. Supermarkten en fabrikanten kunnen een paar dingen doen met de chocoladelekkernijen. Eén van de opties is ze verkopen met korting. Een andere oplossing bestaat uit het doneren aan de voedselbank. Tot slot kan worden gekozen voor het omsmelten van de chocolade, dan worden de paaseitjes bijvoorbeeld gebruikt in gebak. Er is dus geen sprake van voedselverspilling.

Bron: Kookfans | Beeld: iStock

Laatste nieuws