Jennifer Aniston haar workout geheim voor een killer body

"Ik vond het eerst verschrikkelijk om te doen"

Als iemand er goed uitziet en lekker in haar vel zit, is het Jennifer Aniston wel. Maar dat lichaam, die healthy glow en goede mentale gezondheid komen haar niet zomaar aanwaaien. 

Health freak

Jennifer Aniston is, zoals ze het zelf noemt, best een (mental) health freak. Ze zorgt graag goed voor haar body & mind, maar dat is niet altijd zo geweest. “Mijn moeder was echt een gezondheids-goeroe. Toen ik opgroeide, was het absoluut niet leuk om bij mij thuis te komen, want al het eten smaakte naar karton”, blikt ze terug. “Toen ik uit huis ging, heb ik mijn koelkast gevuld met eten waar veel smaak aan zat. Ik kocht alle cereals die ik ooit wilde proeven en nog veel meer slechte dingen.”

Daar werd ze eventjes blij van, maar niet heel lang. “Het duurde niet lang voordat ik me slecht ging voelen. En ik zag er slecht uit. Ik ging naar een voedingsdeskundige en realiseerde me dat mijn moeder me juist een plezier deed. Vanaf dat moment besloot ik me altijd bewust te zijn van wat ik in mijn lichaam stop.”

Ochtendroutine

Vanaf toen heeft de 52-jarige actrice een routine ontwikkeld waar zowel haar innerlijke als uiterlijke schoonheid baat bij hebben. Ze eet gezond, sport veel en doet aan yoga, mediteren en journaling. “Iedere ochtend loop ik een stukje en voed ik de honden. Daarna ga ik mediteren, maak ik koffie en schrijf ik in mijn dagboek of maak ik een lijstje met dingen waar ik dankbaar voor ben. Pas daarna komt mijn mobiele telefoon tevoorschijn en mag ik e-mails, berichtjes en alle werk-dingen lezen.” Natuurlijk zitten er ook dagen tussen waarbij ze ’s ochtends weinig tijd heeft. “Als ik maar vijf minuten de tijd heb, gebruik ik ze om mijn lichaam te bewegen”, vertelt ze. “Bijvoorbeeld door touwtje te springen.”

Killer body geheim

Dat is meteen ook haar ultieme killer body geheim. Waar Jennifer eerst sceptisch was over touwtje springen, zweert ze er nu bij. “Toen mijn trainer Leyon me voor het eerst een springtouw gaf, vroeg ik hem of hij gek was geworden. Ik vond het verschrikkelijk om te doen en schuifelde een beetje over het touw in plaats van te springen”, legt ze uit. “Hij bleef zeggen dat ik het goed moest doen, echt verschrikkelijk!” Maar beetje bij beetje begon ze vrienden te worden met de workout. “Na zes maanden deed ik het vloeiend. En nu kan ik eindeloos door blijven gaan.”

Bron: Shape | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws