Britt Dekker openhartig over eetprobleem

"Het gevoel dat ik kreeg door weinig te eten op een dag, voelde bijna hetzelfde als een wedstrijd winnen met m’n paard."

Als er iemand zelfverzekerd is, dan is het Britt Dekker wel. Maar dat is niet altijd zo geweest. Toen social media groter werd en Britt werd geconfronteerd met slanke meiden op Instagram, ontwikkelde ze een eetprobleem. In een interview met &C vertelt Britt openhartig over deze ‘tricky periode’.

Vijf kilo dikker

In 2009 werd Britt Dekker bekend bij het landelijke publiek dankzij haar deelname aan Take Me Out. Het zorgde voor een kickstart van haar televisiecarrière, want inmiddels is de blondine uitgegroeid tot een ervaren presentatrice. Maar die eerste momenten op televisie zorgden ook voor onzekerheden. “Ik moet wel zeggen dat je op tv vijf kilo dikker lijkt”, vertelt Britt in gesprek met Chantal Janzen in &C.

Britt heeft nooit onder stoelen of banken geschoven dat ze van patat en ‘vet eten’ houdt. “Dus ik probeer dat te compenseren”, legt ze uit. En dat is gelukt, want de presentatrice is maar liefst vijftien kilo afgevallen.

Ander eetpatroon

Die kilo’s waren echter niet de belangrijkste reden om af te vallen. Britt wilde vooral gezonder zijn, omdat ze de hele tijd erg moe was. “Elke ochtend startte ik met zes witte bolletjes met schudde­buiken-hagelslag”, vertelt ze. “Na m’n vijfentwintigste werd ik daar echt slomer van.” Dat moest anders, en daarom heeft ze haar eetpatroon inmiddels aangepast naar een meer healthy variant.

Tricky periode

Vooral op het moment dat Instagram groter werd, maakte Britt een ‘tricky periode’ door. “Dan zag ik alle Anna Nooshins en zo en dacht ik: zo, die zien er goed uit. Toen sloeg ik een beetje door met eten”, geeft ze toe. “Op een gegeven moment at ik echt nog maar een appel en een wortel op een dag. Dat werd een soort uitdaging.”

Gelukkig zagen haar vriend Max en manager dat het niet goed ging met Britt en grepen in. “Als je graatmager wordt en je maakt YouTube-filmpjes voor jonge kids, dat kan niet. Dan zeiden ze: ‘Kijk even naar deze video en foto.’ En toen dacht ik: ja, ze hebben gelijk. Het gevoel dat ik kreeg door weinig te eten op een dag, voelde bijna hetzelfde als een wedstrijd winnen met m’n paard. Dat is bizar.” Maar dankzij de juiste mensen om zich heen is het goedgekomen met Britt: “Ik ben niet compleet doorgeslagen.”

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws