Zo organiseer je een silent disco

Tips, tips, tips!

Ook zo’n feestdrang? Je bent niet de enige! Verras je vrienden en familie met een te gek feest bij jou thuis. Hoe je dat aanpakt? We leggen het je hier uit.

Stap 1: Verstuur uitnodigingen

Verstuur een uitnodiging naar al je vrienden of familie. Zodra je weet hoeveel mensen er (ongeveer) gaan komen bestel je een silent disco pakket. Een silent disco huren is heel eenvoudig met een paar klikken heb jij je pakket samengesteld. Tip: Ben jij een goede buur? Meld bij de buren dat je een feestje geeft of nodig ze uit om ook te komen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, zeggen ze.

Stap 2: Creëer sfeer

Met een silent disco zit de sfeer er snel in. Je kan namelijk tot drie verschillende muziekkanalen tegelijkertijd gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld op kanaal groen nederlandse hitjes draaien, op rood vunzige deuntjes en op blauw iets met een lekkere beat. Je kunt je voorstellen hoe dat eruit ziet als iedereen los gaat op zijn favoriete muziek. 😉

De silent disco koptelefoons geven zelf al leuke kleurtjes, maar wat extra sfeerverlichting is nooit verkeerd. Wat dacht je van discolampen of een disco laser. Zo tover je in no-time je kamer (of tuin) om in een spectaculaire dansvloer. Een blacklight is natuurlijk ook gaaf. Ook deze extra gadgets kun je direct toevoegen aan je silent disco pakket.

Stap 3: Maak een silent disco playlist

Zoals al eerder gezegd kun je tot wel 3 verschillende muziekgenres tegelijk afspelen door gebruik te maken van 3 zender (voor ieder kanaal (kleur) een eigen zender). Superfijn, want zo zit er voor iedereen wel wat bij.
Zorg dat je van te voren al verschillende playlists klaarzet en download zodat ze ook offline beschikbaar zijn. Je kunt voor kant-en-klare lijstje gaan, zelf een goede line-up maken of laat je gasten een te gekke playlist samenstellen via Playifi (gratis).

Met deze tips organiseer je in een handomdraai een te gek feest waar jij en je gasten nog lang over zullen napraten. Voor de verdere invulling van je evenement is er maar één belangrijke tip: wees creatief! Je zult zien dat het de sfeer ten goede komt. Als je daar zelf moeite mee hebt kan je vast iemand uit je buurt, of een van je gasten vragen om mee te denken. Sommige vinden dit leuk om te doen, en zullen er vaak ook op de dag zelf alles aan doen om het feest te doen slagen.

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Laatste nieuws