7 Redenen waarom je tepels pijn doen

Wist jij dit?

Lees ook

Het is geen geheim dat elke vrouw wel eens pijn heeft aan haar tepels. Maar, weet je ook wat deze pijn kan veroorzaken en wanneer het noodzakelijk is om naar de dokter te gaan? Wij zetten de zeven meest voorkomende redenen voor je op een rij. 

1. Ongesteld
De meest voorkomende reden van de pijn is toch wel je menstruatie. De pijn of gevoeligheid duidt er meestal op dat je period er aan komt. Deze pijn zal dus ook hoogstens een paar dagen aanhouden.

2. Zwanger
Ook tijdens je zwangerschap kunnen je borsten en tepels pijn doen. Je hormonen slaan in deze periode op hol. Als de pijn in combinatie gaat met misselijkheid en andere zwangerschapssymptomen, dan is het altijd handig om even een test te doen of naar de dokter te gaan.

3. Letsel
Je hebt spieren, gewrichten en botten onder en dichtbij je borsten, dus letsel kan pijn veroorzaken. Je kunt bijvoorbeeld een spiertje verrekt hebben op die plek.

4. Borstvoeding
Het is bekend dat het geven van borstvoeding wat onwennig kan zijn in het begin. Sommige moeders ervaren hevige pijn in de tepels en anderen weer niet.

5. Medicatie
Ook medicatie kan gevoeligheid en pijn veroorzaken. Antidepressiva en de anticonceptiepil kunnen bijvoorbeeld de boosdoener zijn. Op de bijsluiter zal vaak staan of borstgevoeligheid een normale bijwerking is.

6. Borstkanker
Pijn op zich is zelden een teken van borstkanker. Maar, als je pijn combineert met een aantal andere klachten, is het handig de dokter te raadplegen. Denk hierbij aan: een harde knobbel in je borst of uitslag rondom je tepel. Op internet is hier heel veel informatie over te vinden.

7. Random
Soms is er gewoon géén oorzaak voor je pijn. Vrouwen hebben nou eenmaal wel eens pijn aan hun boezem. Dus, raak niet meteen in paniek!

Bron: Metro UK Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Door deze 5 reis-hacks bespaar je veel geld tijdens je vakantie

Door deze 5 reis-hacks bespaar je veel geld tijdens je vakantie

Ben jij in je hoofd al bezig met zomervakantie? Dan zijn deze tips voor jou vast een lot uit de loterij!
'Ik slikte 200 laxeerpillen per dag'

Claudia: ‘Ik slikte 200 laxeerpillen per dag’

Dat ene pilletje per dag werden er al snel meer...